Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1281-1300 z 2991
-
BACHOROVÁ DEGRADOVATELNOST ORGANICKÉ HMOTY JETELE LUČNÍHO STANOVENÁ METODOU IN SITU
(Jihočeská univerzita, 2011)Ze tří různých sečí, tj. seč I (n = 3), seč II (n = 3) a seč III (n = 1) byly v průběhu jedné vegetační sezóny (10. květen až 17. srpen) odebírány vzorky jetele lučního (Trifolium pratense L.). Krmivo bylo analyzováno na ... -
Ekonomické zodnocení produkce vepřového masa
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá ekonomickým zhodnocením produkce vepřového masa v Zemědělském družstvu Opařany v období 2007 ? 2010. Hodnoceny byly nejen ekonomické ukazatele, ale také ukazatele produkce a reprodukce. Posouzena byla také ... -
Výskyt biogenních aminů a polyaminů ve zrajících sýrech po ukončení doby spotřeby
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této práce bylo sledovat výskyt biogenních aminů a polyaminů ve vybraných typech zrajících sýrů a zhodnocení jejich obsahů od uplynutí doby spotřeby. Obsah biogenních aminů a polyaminů ve vybraných vzorcích byl ... -
Systémy kontroly jakosti mléka v České republice
(Jihočeská univerzita, 2012)Předložená práce byla zaměřena na zmapování situace týkající se systémů kontrol jakosti mléka v České republice (Evropské unii) a posouzení problematiky kontroly jakosti mléka jak z hlediska zpeněžování, tak z hlediska ... -
Prokysávací schopnosti mlékárenské suroviny
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem práce bylo vyhodnocení změn v prokysávání tepelně ošetřeného mléka v závislosti na různých fermentačních teplotách. V průběhu prokysávání byly sledovány změny titrační kyselosti, aktivní kyselosti a dynamika růstu ... -
Senzorické hodnocení vybraných mléčných produktů
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo provést pomocí některé z metod senzorické analýzy vyhodnocení vybraných mléčných produktů. Na základě navrženého dotazníku se provedl zároveň průzkum týkající se spotřeby a obliby vybraných ... -
Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem diplomové práce bylo hodnocení konzumních mlék různě tepelně ošetřených pomocí preferenčních testů. Součástí práce byl dotazníkový průzkum provedený na základě navrženého dotazníku. -
Složení mléčného tuku skotu v závislosti na pořadí laktace
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této diplomové práce bylo posouzení spektra mastných kyselin mléčného tuku dojnic ve vybraném zemědělském podniku v závislosti na pořadí laktace a vysvětlení příčin rozdílů. -
Využití reaktoru s kalovým mrakem a externím separátorem biomasy pro výrobu metanu ze substrátu pro BPS Chotýčany, zpracovaném technologií IFBB (Integrated Generation of Solid Fuel and Biogas from Biomass)
(Jihočeská univerzita, 2011)Tato diplomová práce měla dva hlavní body výzkumu. Prvním byla technologie IFBB, což je společná výroba bioplynu a pevného paliva z biomasy. Tato technologie je užívána pro přípravu biomasy k vyhnívání. Druhým bodem bylo ... -
Společenstva epigeických brouků plantáží rychle rostoucích bylin a okolních biotopů
(Jihočeská univerzita, 2011)Cílem předkládané práce bylo prozkoumat společenstva epigeických brouků v porostech energetických bylin (Dactylis glomerata, Arrhenatherum elatius, Phalaris arundinacea, Helianthus tuberosus) a v okolním biotopu (trávník ... -
Čištění a úprava bioplynu od znečišťujících složek s cílem jeho dodávky do distribuční sítě plynovodů
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato diplomová práce popisuje výrobu bioplynu a následné metody obohacení takto získaného bioplynu na kvalitu zemního plynu. Důvodem je efektivní využití přírodních zdrojů k řešení energetické potřeby lidstva. Měla by být ... -
Analýza zvoleného podniku a návrh budoucího rozvoje
(Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce, nazvaná ?Analýza zvoleného podniku a návrh budoucího rozvoje?, se zabývá teorií a praxí strategie řízení podniku. V teoretické části je charakterizován obecný postup provádění analýzy strategie a řízení ... -
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
(Jihočeská univerzita, 2012)Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání vlivu způsobu omračování (omračování elektrickým proudem, omračování plynem CO2) prasat při porážce a sledování vlivu stupně zasažení vepřového masa jakostní odchylkou PSE v ... -
Jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků a jejich vliv na spotřebu
(Jihočeská univerzita, 2012)Diplomová práce je zaměřená na problematiku jakosti a kvality jemně mělněných masných výrobků. Hlavním tématem je jakost a kvalita jemně mělněných masných výrobků ve vztahu ke spotřebě a vývoji technologií. V diplomové ... -
Jakost a kvalita uzených mas a šunek - jejich vliv na spotřebu
(Jihočeská univerzita, 2012)V této diplomové práci se zabývám kvalitou uzených mas a šunek ve vazbě na jejich spotřebu. U uzeného masa a šunek jsem se zaměřila a předkládala k porovnání vzorky, které pocházely z průmyslové výroby, od různých výrobců. -
Potravinářská legislativa EU a ČR a její implementace v potravinářských provozech
(Jihočeská univerzita, 2012)V této práci je popsán vývoj legislativních předpisů týkajících se potravinářské problematiky živočišných produktů vydaných v ČR a v EU a je zachycena jejich implementace v potravinářských provozech, zejména z hlediska ... -
Historický vývoj polní cestní sítě ve vybraných katastrálních územích
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem práce bylo posouzení a vyhodnocení historického vývoje cestních sítí z pohledu jejich projekce v komplexní pozemkové úpravě. Pro tento účel byla vybrána tři katastrální území, která reprezentují široké spektrum ... -
Přínosy projekce cestní sítě v komplexních pozemkových úpravách pro protierozní ochranu
(Jihočeská univerzita, 2012)Hlavním cílem práce je prokázání, že vhodně navržené polní cesty v rámci komplexních pozemkových úprav, mohou sloužit jako významný protierozní prvek. Oblastí zkoumání je katastrální území Plešovice v okresu Český Krumlov. ... -
Vyhodnocení projekce a realizace cestní sítě ve vybraných okresech Jihočeského kraje
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce byla zaměřena na vyhodnocení vhodného souboru zapsaných komplexních pozemkových úprav s vyprojektovanou a realizovanou cestní sítí. Bylo vybráno devět katastrálních území v okrese Tábor. Dopravní systém v zájmovém ... -
Zpracování kuřat na jatkách
(Jihočeská univerzita, 2012)V práci je popsáno složení drůbežího masa a jeho význam pro výživu lidí. Dále je rozebrána kvalita masa a vlivy, které na ní působí. Důležitou roli zaujímá i systém HACCP. V závěrečné části byla sledována situace na trzích ...