Zobrazují se záznamy 921-940 z 2292

    • Vliv drenážních systémů na vodní režim povodí 

      Červonyj, Jakub (Jihočeská univerzita, 2013)
      V rámci mé bakalářské práce byla řešena problematika vlivu drenážních systémů na vodní režim povodí formou literární rešerše. V první části je popsán vodní režim krajiny a složky hydrologické bilance v povodí. Dále jsou ...
    • Ověření účinnosti opatření GAEC II na konkrétním povodí modelem založeným na SCS-CN. 

      Hrdina, Filip (Jihočeská univerzita, 2013)
      Eroze je jedním z velkých problémů dnešního zemědělství, respektive životního prostředí. V době, kdy je 50 % orné půdy ohroženo erozí, se zvyšuje iniciativa v oblasti protierozní ochrany jak na úrovni států, tak na úrovni ...
    • Metody měření rychlosti infiltrace vody do půdy 

      Pivoňka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
      Tato práce se zabývá terénním měřením ustálené rychlosti infiltrace na povodí Kopaninského potoka. Při měření byl použit jednoválcový výtopový infiltrometr a kompaktní přetlakový infiltrometr. Na povodí bylo provedeno v ...
    • Analýza užitkových vlastností křepelek. 

      Rybníčková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, ...
    • Využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra 

      Marková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
      Tato bakalářská práce je zaměřena na využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra obecného (Cyprinus carpio, L.). Byl zpracován literární přehled o biologii tohoto druhu v souvislosti s reprodukcí a o ...
    • Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy 

      Binder, Richard (Jihočeská univerzita, 2013)
      Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. ...
    • Analýza dojeného stáda skotu v podhorské oblasti 

      Nejdr, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
      Práce se zabývala analýzou dojeného stáda v podhorské oblasti. Hodnocena byla produkce i reprodukce. Práce zhodnotila působení českého strakatého skotu a montbeliardu
    • Vlivy působící na reprodukci prasnic 

      Tůmová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem bakalářské práce bylo provést analýzu reprodukčních vlastností prasnic, tj. plodnosti a mléčnosti a vlivů na ně působících. Práce objasňuje z vnitřních vlivů především plemennou příslušnost, věk a hmotnost prasnic, ...
    • Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat 

      Obermajerová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
      Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Maso intenzivně vykrmované drůbeže je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, lipidů, minerálních látek a vitamínů. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat ...
    • Faktory působící na produkci slepičích konzumních vajec 

      Keclíková, Magda (Jihočeská univerzita, 2013)
      Bakalářská práce je zaměřena na zpracování informací, které se týkají faktorů, které ovlivňují produkci a kvalitu konzumních vajec. Nejprve bylo popsáno složení a skladba vajec. Následně byla charakterizována snáška slepic ...
    • Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů 

      Dupal, Jan (Jihočeská univerzita, 2013)
      Drůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské ...
    • Faktory působící na reprodukční vlastnosti prasnic 

      Dulovcová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem bakalářské práce bylo zpracovat literární přehled k problematice reprodukce prasnic a faktorům, které ji ovlivňují. Práce je zaměřena na plodnost prasnic (počet všech a živě narozených selat, počet dochovaných selat, ...
    • Analýza vlivů působících na reprodukci prasnic 

      Brázdová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
      Cílem bakalářské práce bylo analyzovat reprodukční ukazatele prasnic, tj. plodnost a mléčnost prasnic a vlivy na ně působící. Na reprodukci se podílí zejména plemenná příslušnost a heteroze, věk a hmotnost prasnic, velikost ...
    • Chov koní v ekologickém zemědělství v jižních Čechách 

      Padrtová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
      V teoretické části bakalářské práce jsou popsány podmínky chovu koní v ekologickém zemědělství. V praktické části je uvedeno vyhodnocení chovu koní na ekologických farmách v jižních Čechách. Informace byly získány dotazníkovým ...
    • Trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu 

      Rokosová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
      Bakalářská práce je zaměřena na trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu. V bakalářské práci jsou popsány druhy mlék, mléčných výrobků a jejich charakteristiky. Dále jsou zde uvedeny inovační směry, způsoby prodeje a ...
    • Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech 

      Kořán, Jakub (Jihočeská univerzita, 2013)
      Bakalářská práce se zabývá tématem faktorů ovlivňujících výrobu čerstvých sýrů. Pro tento účel byly laboratorně vyráběny sýry, u kterých byly některé z těchto faktorů sledovány. Provedené pokusy ukazují, jaký vliv má na ...
    • Tavené sýry a jejich senzorické hodnocení 

      Bílková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
      Bakalářská práce se zabývá historií tavených sýrů a jejich klasifikací. U tavených sýrů hraje významnou roli obsah tuku v sušině, použité suroviny (přírodní sýry, tavicí soli, mléčné proteiny, barviva atd.). Tavené sýry ...
    • Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu 

      Blechová, Radka (Jihočeská univerzita, 2013)
      Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru, prozrálost sýra. Pořadový preferenční test ...
    • Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů 

      Koubová, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
      Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti ...
    • Vliv vybraných krmných doplňků na výskyt kokcidií v zažívacím traktu bažantů 

      Šíp, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
      Kokcidioza působí velké problémy v umělých chovech bažantů, tento výzkum má prokázat využití nekonvenkčních přípravků k jejímu potlačení. Pro tento pokus byly použity přípravky: Biopolym- výtažek z hnědých ...