Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 921-940 z 2292
-
Vliv drenážních systémů na vodní režim povodí
(Jihočeská univerzita, 2013)V rámci mé bakalářské práce byla řešena problematika vlivu drenážních systémů na vodní režim povodí formou literární rešerše. V první části je popsán vodní režim krajiny a složky hydrologické bilance v povodí. Dále jsou ... -
Ověření účinnosti opatření GAEC II na konkrétním povodí modelem založeným na SCS-CN.
(Jihočeská univerzita, 2013)Eroze je jedním z velkých problémů dnešního zemědělství, respektive životního prostředí. V době, kdy je 50 % orné půdy ohroženo erozí, se zvyšuje iniciativa v oblasti protierozní ochrany jak na úrovni států, tak na úrovni ... -
Metody měření rychlosti infiltrace vody do půdy
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato práce se zabývá terénním měřením ustálené rychlosti infiltrace na povodí Kopaninského potoka. Při měření byl použit jednoválcový výtopový infiltrometr a kompaktní přetlakový infiltrometr. Na povodí bylo provedeno v ... -
Analýza užitkových vlastností křepelek.
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit užitkové vlastnosti křepelek. Vliv na produkční a reprodukční vlastnosti má jak genetické založení, tak i vnější vlivy. Mezi ně patří výživa, teplota prostředí, vlhkost vzduchu, světlo, ... -
Využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra
(Jihočeská univerzita, 2014)Tato bakalářská práce je zaměřena na využití umělých a poloumělých výtěrů v současném chovu kapra obecného (Cyprinus carpio, L.). Byl zpracován literární přehled o biologii tohoto druhu v souvislosti s reprodukcí a o ... -
Hodnocení změn zásobních profilů zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy
(Jihočeská univerzita, 2013)Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením změn profilů zásobních bílkovin zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) v průběhu procesu sladování pomocí gelové elektroforézy. Analýzám byly podrobeny tři odrůdy jarního ječmene. ... -
Analýza dojeného stáda skotu v podhorské oblasti
(Jihočeská univerzita, 2013)Práce se zabývala analýzou dojeného stáda v podhorské oblasti. Hodnocena byla produkce i reprodukce. Práce zhodnotila působení českého strakatého skotu a montbeliardu -
Vlivy působící na reprodukci prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo provést analýzu reprodukčních vlastností prasnic, tj. plodnosti a mléčnosti a vlivů na ně působících. Práce objasňuje z vnitřních vlivů především plemennou příslušnost, věk a hmotnost prasnic, ... -
Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat
(Jihočeská univerzita, 2014)Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Maso intenzivně vykrmované drůbeže je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, lipidů, minerálních látek a vitamínů. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat ... -
Faktory působící na produkci slepičích konzumních vajec
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce je zaměřena na zpracování informací, které se týkají faktorů, které ovlivňují produkci a kvalitu konzumních vajec. Nejprve bylo popsáno složení a skladba vajec. Následně byla charakterizována snáška slepic ... -
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
(Jihočeská univerzita, 2013)Drůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské ... -
Faktory působící na reprodukční vlastnosti prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo zpracovat literární přehled k problematice reprodukce prasnic a faktorům, které ji ovlivňují. Práce je zaměřena na plodnost prasnic (počet všech a živě narozených selat, počet dochovaných selat, ... -
Analýza vlivů působících na reprodukci prasnic
(Jihočeská univerzita, 2013)Cílem bakalářské práce bylo analyzovat reprodukční ukazatele prasnic, tj. plodnost a mléčnost prasnic a vlivy na ně působící. Na reprodukci se podílí zejména plemenná příslušnost a heteroze, věk a hmotnost prasnic, velikost ... -
Chov koní v ekologickém zemědělství v jižních Čechách
(Jihočeská univerzita, 2015)V teoretické části bakalářské práce jsou popsány podmínky chovu koní v ekologickém zemědělství. V praktické části je uvedeno vyhodnocení chovu koní na ekologických farmách v jižních Čechách. Informace byly získány dotazníkovým ... -
Trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce je zaměřena na trh s mléčnými výrobky v Jihočeském regionu. V bakalářské práci jsou popsány druhy mlék, mléčných výrobků a jejich charakteristiky. Dále jsou zde uvedeny inovační směry, způsoby prodeje a ... -
Výroba čerstvého sýra v závislosti na vybraných faktorech
(Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce se zabývá tématem faktorů ovlivňujících výrobu čerstvých sýrů. Pro tento účel byly laboratorně vyráběny sýry, u kterých byly některé z těchto faktorů sledovány. Provedené pokusy ukazují, jaký vliv má na ... -
Tavené sýry a jejich senzorické hodnocení
(Jihočeská univerzita, 2014)Bakalářská práce se zabývá historií tavených sýrů a jejich klasifikací. U tavených sýrů hraje významnou roli obsah tuku v sušině, použité suroviny (přírodní sýry, tavicí soli, mléčné proteiny, barviva atd.). Tavené sýry ... -
Senzorické hodnocení vybraných druhů sýrů s plísní na povrchu
(Jihočeská univerzita, 2013)Senzorická jakost je jedním z rozhodujících faktorů, které ovlivňují spotřebu potravin. U plísňových sýrů, které patří mezi oblíbenou skupinu sýrů, je podstatným kritériem výběru, prozrálost sýra. Pořadový preferenční test ... -
Senzorické hodnocení vybraných druhů polotvrdých sýrů
(Jihočeská univerzita, 2013)Ve skupině 55 posuzovatelů (20 žen, 35 mužů; 20 ? 24 let) byl proveden pořadový preferenční test. Hodnotitelům byly předloženy 3 vzorky sýra o tučnosti 20, 30 a 45 %. Ve skupině žen byl nejlépe hodnocen vzorek o tučnosti ... -
Vliv vybraných krmných doplňků na výskyt kokcidií v zažívacím traktu bažantů
(Jihočeská univerzita, 2013)Kokcidioza působí velké problémy v umělých chovech bažantů, tento výzkum má prokázat využití nekonvenkčních přípravků k jejímu potlačení. Pro tento pokus byly použity přípravky: Biopolym- výtažek z hnědých ...