Zemědělská fakulta: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 1261-1280 z 2292
-
Balení masných výrobků, technologie a trendy trhu
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato bakalářská práce se zaměřuje na druhy obalů a technologii balení masných výrobků. První část práce je zaměřena na masnou výrobu a výrobu masných produktů. Dále pojednává o rozdělení obalů na masné výrobky a jejich ... -
Kvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhu
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato práce řeší otázku problematiky chovu pštrosa a jatečného opracování pštrosího masa. Dále kvalitu pštrosího masa a jeho postavení na současném trhu. Pštros je největší žijící pták na zemi, jehož maso je červené barvy, ... -
Vývoj spotřeby drůbežího masa
(Jihočeská univerzita, 2012)ANOTACE Tato bakalářská práce se zabývá spotřebou drůbeţího masa a jejím vývojem v České republice a ve světě v posledních letech. Shrnuje důvody jeho oblíbenosti mezi spotřebiteli a posuzuje jednotlivé druhy a jejich ... -
Diagnostika palivové soustavy vznětového motoru Škoda Superb se vstřikováním CP4 Bosch common-rail.
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato bakalářská práce se zabývá palivovým systémem Bosch Common Rail na zvoleném automobilu Škoda Superb. Smyslem této práce je popsat a vysvětlit činnost tohoto palivového systému a následně vyhodnotit jeho užití na ... -
Hodnocení antifungální aktivity vybraných peptidových frakcí izolovaných z hlíz brambor vůči houbám rodu Fusarium spp.
(Jihočeská univerzita, 2012)Tématem bakalářské práce je hodnocení antifungální aktivity vybraných peptidových frakcí izolovaných z hlíz brambor vůči houbám rodu Fusarium sup. Cílem teoretické části této práce je zpracování přehledu proteinů izolovaných ... -
Optimalizace postupů hodnocení antibakteriální aktivity vybraných účinných látek vůči zvolenému spektru bakteriálních patogenů
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato práce pojednává o optimalizaci postupů hodnocení antibakteriální aktivity účinných látek vůči bakteriálním patogenům Pectobacterium carotovorum, Pseudomonas syringae pv. tomati a Clavibacter michiganensis subsp. ... -
Zpracování a kvalita krůtího masa
(Jihočeská univerzita, 2012)Bakalářská práce se zaměřuje na kvalitu a zpracování krůtího masa. Cílem práce je shromáždit dostupné informace k problematice faremního chovu krůt a zpracování krůtího masa. V jejím rešeršním charakteru se zabývám nejprve ... -
Energetické využití fytomasy k vytápění objektů
(Jihočeská univerzita, 2012)Bakalářská práce se zabývá energetickým využitím fytomasy k vytápění objektů. Dle dostupných literárních zdrojů byla sestavena rešerše týkající se biomasy, jejího dělení a zpracování, a také energetických plodin. Hlavním ... -
Změny land use v ČR a Evropě a důvody těchto změn
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této práce je vytvoření komplexního přehledu hlavních historických změn a mezníků ve využívání půdy v Evropě. Zvláštní pozornost je věnována území České republiky a to především v období od průmyslové revoluce do ... -
Historie vzniku a vývoje doprovodné zeleně cestní sítě
(Jihočeská univerzita, 2012)Vegetační doprovod silnic je důležitou a nedílnou součástí kulturní krajiny. Je důležitá z hlediska protierozní ochrany, kdy svým kořenovým systémem zpevňuje svahy; chrání řidiče proti oslnění sluncem, slouží v krajině ... -
Vliv cestní sítě na tvar, velikost a homogenitu pozemků v KPÚ.
(Jihočeská univerzita, 2012)Ve své práci jsem se zabýval vlivem cestní sítě na tvar, velikost a homogenitu pozemků, teoretický základ je doloţen jiţ zpracovanou komplexní pozemkovou úpravou Dynín. V katastrálním území Dynín došlo ke scelení pozemků, ... -
Vývoj zobrazování polohopisu na našem území
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato bakalářská práce popisuje vývoj zobrazování polohopisu na území České republiky. Cílem této bakalářské práce je popsat historické i současné metody znázorňování polohopisu, jejich vývoj a technologie na mapách velkých ... -
Počátky mapování na našem území
(Jihočeská univerzita, 2012)Tato bakalářská práce popisuje ?Počátky mapování na našem území?. V úvodní části jsou uvedeny účely, kvůli kterým se začalo provádět mapování nejen na našem území. Dále jsou v práci obecně vysvětleny kartografické a ... -
Vývoj pozemkových úprav na území ČR
(Jihočeská univerzita, 2012)Bakalářská práce se zabývá historií pozemkových úprav na území České republiky. Vysvětluje formy a procesy pozemkových úprav v jednotlivých obdobích. V historickém kontextu poukazuje na nutnost a potřebu jejich realizace. ... -
Jakost mléka v mléčných automatech
(Jihočeská univerzita, 2012)Cílem této bakalářské práce bylo posoudit jakost mléka z mléčných automatů. Posuzovány byly jakostní a mikrobiologické ukazatele syrového kravského mléka ze dvou farem, jedné z Jihočeského kraje a druhé z Plzeňského kraje. -
Probiotické mikroorganismy v mléčných produktech
(Jihočeská univerzita, 2012)Probiotické mikroorganismy jsou živé mikroorganismy, které podporují optimální složení střevní mikroflóry. Tato práce pojednává o jejich pozitivním vlivu na zdraví člověka. Zabývá se popisem nejčastěji používaných rodů ... -
Dusíkaté látky nebílkovinné v kravském mléce
(Jihočeská univerzita, 2012)Náplní této bakalářské práce je pojednání o dusíkatých nebílkovinných látkách v kravském mléce. Shrnuje několik studií a pohledů na tuto problematiku a jednotlivé faktory poté vyhodnocuje. Hlavní složkou nedusíkatých ... -
Vyhodnocení rekonstrukce a údržby nádrží v zemědělské krajině jako součást projektu komplexní pozemkové úpravy.
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá problematikou v oblasti nádrží, hlavně z pohledu jejich funkcí, rekonstrukce, výstavby a je zde rozvinut i problém sedimentů a eutrofizace vod. Všechny tyto body uvedené v této práci ovlivňují funkčnost a ... -
Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka
(Jihočeská univerzita, 2012)Práce se zabývá problematikou výskytu patogenních mikroorganismů v syrovém kravském mléce, se zvláštním zaměřením na Campylobacter jejuni a Staphylococcus aureus, včetně jejich negativního vlivu na zdraví konzumentů. ... -
Výskyt a význam bioaktivních látek kravského mléka
(Jihočeská univerzita, 2012)Mléko jako sekret mléčné žlázy savců je významnou potravinou nezbytnou pro správný vývoj organizmu a rozvoj zažívacího traktu. Po narození jde o první složku potravy, kterou mohou lidé, respektive novorozenci a také ostatní ...