• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Kvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhu

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (965.9Kb)
    Posudek vedoucího práce (780.4Kb)
    Posudek oponenta práce (729.4Kb)
    Průběh obhajoby práce (52.89Kb)
    Datum
    2012
    Autor
    Libínská, Dana
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Tato práce řeší otázku problematiky chovu pštrosa a jatečného opracování pštrosího masa. Dále kvalitu pštrosího masa a jeho postavení na současném trhu. Pštros je největší žijící pták na zemi, jehož maso je červené barvy, podobné vzhledově masu hovězímu, složením a vlastnostmi se podobá spíše masu drůbežímu. Pštrosí maso obsahuje oproti masům jiných zvířat nízký podíl tuku, cholesterolu a bílkovin. U většiny druhu masa se projevuje nízký obsah tuku na úkor jemnosti masa, ale pštrosí maso je výjimkou. Přes svůj dietní charakter nám poskytuje plnohodnotné bílkoviny a důležité vitamíny skupiny B. Nejkvalitnější maso pochází ze pštrosů ve věku 9 ? 14 měsíců, kteří dosáhli živé hmotnosti 90 ? 120 kg. Výtěžnost masa ve 14 měsících stáří se pohybuje okolo 32 kg a 42 kg u dospělých pštrosů. Podstatná část komerčně využitelného masa pochází z nohou (asi 74 %). Pštrosí maso se na rozdíl od hovězího masa prodává po jednotlivých svalech. Rozděluje se na steaky, filety, biltong a maso k výrobě uzenin.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11263
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV