Prohlížení dle autora "Smitková, Dagmar"
-
Analogy (náhražky) některých potravin - sýry, cukrovinky. Jejich označování a nabízení v distribuční síti. Informovanost prodejců i spotřebitelů (včetně provozovatelů stravovacích služeb).
Abrmanová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2009)Název bakalářské práce je Analogy (náhražky) některých potravin- sýry, cukrovinky. Jejich označování a nabízení v distribuční síti. Informovanost prodejců i spotřebitelů (včetně provozovatel stravovacích služeb). Toto téma ... -
Bezpečnost pokrmů v gastronomii - HACCP, postupy na základě HACCP ( zavádění v konkrétní provozovně, vývoj, těžkosti, výsledky )
Ječmenová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)Bezpečnost pokrmů v gastronomii se považuje z hygienického hlediska za nejdůležitější. Zajištění této skutečnosti je mimo jiné zakotveno i v zákonné povinnosti vytvořit jeden nebo více postupů založených na zásadách HACCP ... -
Charakter výživy a aktivního pohybu v životním stylu u studentů Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích
Lichtenbergová, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)Bakalářská práce je zaměřena na základní informace o výživě a významu pohybu ve zdravém životním stylu. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumu zaměřeného na kvalitu výživy a pohybových aktivit u studentů ZSF ... -
Finanční samostatnost územních samospráv v ČR
Smitková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2005) -
Hodnocení projektů metodami vícekriteriálního rozhodování
Smitková, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2008) -
Informovanost obyvatel Jihočeského kraje o ochraně spotřebitele s ohledem na potravinovou bezpečnost.
Vlášková, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)Předkládaná diplomová práce si klade za cíl analyzovat fenomén ochrany spotřebitele v souvislosti s bezpečností potravin. Toto téma jsem si vybrala kvůli jeho vysoké aktuálnosti, o níž svědčí i množící se mediální kauzy.Na ... -
Informovanost provozovatelů stravovacích služeb o hygienických požadavcích na stravovací služby
Andrášiková, Nikoleta (Jihočeská univerzita, 2012)Dnešní doba nabízí množství rozličných stravovacích služeb. V současnosti je trendem stravovat se mimo domov. Lidé mají málo času na to, aby si jídlo připravili doma, a tak stále více využívají veřejné stravování (např.: ... -
Informovanost studentů Středních odborných učilišť a Gymnázií v Žatci a v Lounech o poruchách příjmu potravy
Prokůpková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)Tato bakalářská práce pojednává o informovanosti studentů o poruchách příjmu potravy a částečně o jejich způsobu stravování. Zaměřena je především na děti a rané adolescenty. Teoretická část popisuje základní druhy poruch ... -
Nadváha a obezita ve spojitosti s pohybovou inaktivitou
Persanová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)Jak už je z názvu patrné, bakalářská práce se zabývá nadváhou a obezitou ve spojitosti s pohybovou inaktivitou. Celá práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je rozčleněna do několika ... -
Nebezpečí z tepelného opracování potravin se zaměřením na grilování a hygienické znalosti strávníků
Selingerová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce se zabývá nebezpečím z tepelného opracování potravin se zaměřením na grilování a hygienické znalosti strávníků. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část pomocí zpracování odborných ... -
Organoleptické vlastnosti a kvalita stravy poskytované studentům v Menze JU v ČB ve srovnání se stravou převáženou klientům Nemocnice ČB, a.s.
Rytířová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)V bakalářské práci, jak již z názvu vyplývá, se zabývám kvalitou a organoleptickými vlastnostmi stravy připravované v Menze Jihočeské univerzity.V teoretické části práce se snažím pomocí literatury popsat ... -
Pitný režim pro seniory z pohledu sortimentu a ročního období
Svobodová, Michala (Jihočeská univerzita, 2012)Tato diplomová práce je zaměřena na základní informace o významu pitného režimu zejména u osob vyššího věku a na vlastní problematiku pitného režimu seniorů v kolektivních zařízeních. Teoretická část práce obsahuje informace ... -
Porovnání informovanosti studentů Zdravotně sociální fakulty a studentů ostatních fakult Jihočeské univerzity o intoxikaci metylalkoholem
Adámková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)Metylalkohol představuje pro lidské společenství problém již od roku 1896, kdy byla vynalezena účinná a levná metoda jeho očištění. Hned na počátku dvacátého století proběhla vlna masových otrav (46). I přesto poznatky z ... -
Porovnání znalostí studentů středních hotelových škol v Českých Budějovicích a v Teplicích o hygienických požadavcích na stravovací služby
Weissová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)Provozovateli nebo zaměstnanci pracující ve stravovacích službách se nejčastěji stávají, díky odbornému zaměření, studenti středních hotelových škol. Absolventi se mohou uplatnit v oblasti pohostinství a hotelového provozu, ... -
Porovnávání stravovacích zvyklostí u osob v produktivním věku a ve stáří
Váchová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2015)Bakalářská práce se zabývá porovnáním stravovacích zvyklostí u osob v produktivním věku a ve stáří. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část.Teoretická část se skládá z několika kapitol. První část je zaměřena ... -
Poruchy příjmu potravy u dívek a chlapců
Hudečková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2009)Tématem této bakalářské práce jsou poruchy příjmu potravy, které jsou dle Mezinárodní klasifikace nemocí (MKN - 10) rozlišeny na dvě základní pruchy - mentální anorexie a mentální bulimie. Teoretická část práce seznamuje ... -
Současný stav informovanosti o racionální stravě s převahou makrobiotické stravy u generace 50+ v Jihočeském a Moravskoslezském kraji
Sanitrová, Hana (Jihočeská univerzita, 2006) -
Specifika výživy u pacientů s celiakií
Eichlerová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)Celiakie je chronické, autoimunitní onemocnění tenkého střeva vyvolané intolerancí lepku (glutenu). Toto onemocnění je jedno z nejčastějších chronických onemocnění na světě, přičemž počet nemocných stále narůstá. Prevalence ... -
Stanovení systému kritických bodů v konkrétním zařízení stravovacích služeb
Jindrová, Klára (Jihočeská univerzita, 2006) -
Stravování v běžném životě lidí, ve vztahu k obezitě
Pešek, Robert (Jihočeská univerzita, 2013)Bakalářská práce se zaměřuje na problémy stravování spojené s nedostatkem informací o obezitě v běžné populaci. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretická část obsahuje informace o obezitě a jednotlivých složkách ...