Zobrazují se záznamy 461-480 z 2292

    • Působení vybraných vlivů na užitkovost masných plemen skotu 

      Piskač, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce se zabývá zhodnocením vlivů ovlivňujících zjišťované hodnoty masné užitkovosti. Masná užitkovost je stále více vyhledávaným ukazatelem v chovu skotu, vzhledem k vzrůstu počtu chovaných krav bez tržní ...
    • Objektivní hodnocení mechaniky pohybu hříbat chladnokrevných koní 

      Kočvarová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem práce bylo pomocí objektivní metody posoudit kvalitu mechaniky pohybu u hříbat chladnokrevných plemen koní odchovávaných v odchovnách hřebců a změny v mechanice pohybu v průběhu odchovu a zjistit případné rozdíly ...
    • Vliv věku při prvním otelení na užitkovost dojnic 

      Hermanová, Alena (Jihočeská univerzita, 2016)
      Chov skotu patří k nejnáročnějšímu odvětví v zemědělské výrobě. Náročné je především po ekonomické stránce. Faktory ovlivňující ekonomiku jsou správná reprodukce a vysoká mléčná užitkovost, tyto faktory řadíme mezi hlavní ...
    • Včelařství v ekologickém zemědělství 

      Dvořák, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce se zabývá včelařstvím v České republice a to porovnáním konvenčního chovu včel s chovem ekologickým. Cílem je podat informovat o nárocích a podmínkách, které ekologické včelařství dle platné legislativy ...
    • Uplatnění inseminace v chovu koní v České republice 

      Bartoňová, Bohdana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Uplatnění moderní biotechnologické metody, tedy umělé inseminace, je velmi významné pro kontrolu dědičnosti koní. Jedině s využitím inseminace je možné zajistit dostatečný počet potomků po jednom hřebci pro objektivní ...
    • Využití konzervačních technologií při zpracování masa a masných výrobků 

      Kubecová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato bakalářská práce se zabývá využitím konzervačních technologií při zpracování masa a výrobě masných výrobků. Cílem práce je shromáždit dostupné informace o problematice metod prodloužení trvanlivosti masa a masných ...
    • Mikro- a minipivovary v České republice - vývoj v letech 2005 - 2013 

      Jindrová, Alice (Jihočeská univerzita, 2016)
      Předmětem bakalářské práce bylo charakterizovat minipivovary a vyhodnotit jejich vývoj v daném období. V úvodu práce je mimo jiné přiblížena historie pivovarnictví, popsána výroba piva a potřebné suroviny pro jeho vaření. ...
    • Vývoj zemědělských staveb - používání moderních technologií, konstrukcí a stavebních materiálů 

      Ondrová, Martina (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato bakalářská práce se zabývá vývojem zemědělských staveb z hlediska používání moderních technologií, konstrukcí a stavebních materiálů. Práce se skládá ze dvou částí. První část je teoretická a najdeme zde přesný popis ...
    • Možnosti zlepšení jakosti vody v malých povodích vlivem krajinného plánování z pohledu nutrientů 

      Vlk, Daniel (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato práce má za cíl poukázat na problematiku zvyšování koncentrací živin v povodí, a následně v dalších přírodních složkách, především ve vodě. Práce se zabývá nejvíce problémovými živinami, které mají především vliv na ...
    • Možnosti řešení protipovodňové ochrany v malých povodích 

      Kosová, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem této bakalářské práce je objasnění hlavních důvodů ohrožení krajiny povodněmi. Zhodnocení negativních znaků nevhodných úprav toků a jejich důsledky na povodí toku. Vývoj protipovodňového ohrožení krajiny jak v České ...
    • Vliv různých typů podestýlky u brojlerů na jejich welfare 

      Jana, Václav (Jihočeská univerzita, 2016)
      Drůbeţí maso u nás v České Republice, ale i ve světě má čím dál tím vyšší poptávku, jak kvůli jeho nízké ceně, tak i chuti a jednoduché přípravě. Převáţně brojlerová kuřata jsou nejvíce produkovaným typem drůbeţe chovaným pro ...
    • Vývoj technologií pro krmení skotu v posledních 50. letech 

      Slavík, Roman (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce je zaměřena na technologie používané při krmení skotu za posled-ních 50 let. Cílem práce je zhodnocení technického vývoje této techniky. V práci jsou zmíněny fyziologické požadavky na skot. Kategorie skotu ...
    • Vliv technologie ustájení skotu na zdravotní stav vemene 

      Korsa, Václav (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato práce je zaměřena na výskyt mastitid vlivem technologie ustájení ve čtyřech podnicích. Chovy jsou s odlišnou technologii ustájení dojnic. Tyto technologie jsou v práci porovnávány a následně zhodnoceny.
    • Význam přítomnosti rodičů na vývoj jiker a mortalitu potěru u ryb rodu <i>Hemichromis</i> 

      Michalička, Petr (Jihočeská univerzita, 2016)
      Prostřednictvím tohoto pokusu byl zjišťován vliv přítomnosti rodičovského páru na vývoj a mortalitu potěru u ryb rodu Hemichromis. Jako modelový druh byl pro tento pokus vybrán Hemichromis guttatus. Bylo zjištěno, že ...
    • VLIV POTRAVY NA ÚSPĚŠNOST ROZMNOŽOVÁNÍ ZRNOKAZE SKVRNITÉHO 

      Kotrlová, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem této práce bylo zjistit, zda má druh fazole a teplota chovu vliv na počet vylíhlých Callosobruchus maculatus, dále stanovit počet dospělých jedinců, kteří jsou schopni se vylíhnout z jednoho kusu fazole. Stanovit, ...
    • Pěstování kukuřice a změny v technologii v závislosti na užitkovém směru 

      Kůrka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce se zabývá problematikou pěstování kukuřice. Popisuje vývoj pěstování kukuřice od historie do současné doby. Základní rozdělení pěstování plodiny je na zrno a siláž. Důležitý je i výběr správných hybridů. ...
    • Dědičné poruchy zdraví skotu 

      Alferyová, Patricie (Jihočeská univerzita, 2016)
      Bakalářská práce je zpracovaná formou rešerše na téma ,,Dědičné poruchy zdraví skotu". Cílem této práce je poukázat na dosud známé poznatky o vybraných geneticky podmíněných onemocněních skotu, jejich problematiku a výskyt ...
    • Vývoj spotřeby vybraných druhů zvěřiny v ČR v letech 1989 - 2010 

      Grančay, Josef (Jihočeská univerzita, 2016)
      Tato práce je zaměřena na zhodnocení vývoje spotřeby zvěřiny v letech 1989 2010 v České republice. Porovnává nejen spotřebu, ale i složení a obsah živin s dalšími druhy nejvíce konzumovaného masa. Zvěřina nefiguruje v ...
    • Porovnání různých způsobů infekce klíšťat virem klíšťové encefalitidy 

      Výletová, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem bakalářské práce bylo porovnat různé metody experimentální infekce klíšťat Ixodes ricinus virem klíšťové encefalitidy. K infekci imerzní metodou byl použit méně virulentní kmen viru Neudoerfl s výsledkem 5 % infikovaných ...
    • Vliv lokality na cenu nemovitosti - porovnání cen v regionu Český Krumlov 

      Cábová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
      Cílem této bakalářské práce je zmapovat rozdíly v nabídkových cenách bytů v oblasti regionu Český Krumlov. V úvodní části práce jsou vysvětleny základní termíny. V druhé, praktické části, je zahrnuta analýza trhu v regionu ...