Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorLibínská, Dana
dc.date.accessioned2021-11-30T09:49:36Z
dc.date.available2021-11-30T09:49:36Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/11263
dc.description.abstractTato práce řeší otázku problematiky chovu pštrosa a jatečného opracování pštrosího masa. Dále kvalitu pštrosího masa a jeho postavení na současném trhu. Pštros je největší žijící pták na zemi, jehož maso je červené barvy, podobné vzhledově masu hovězímu, složením a vlastnostmi se podobá spíše masu drůbežímu. Pštrosí maso obsahuje oproti masům jiných zvířat nízký podíl tuku, cholesterolu a bílkovin. U většiny druhu masa se projevuje nízký obsah tuku na úkor jemnosti masa, ale pštrosí maso je výjimkou. Přes svůj dietní charakter nám poskytuje plnohodnotné bílkoviny a důležité vitamíny skupiny B. Nejkvalitnější maso pochází ze pštrosů ve věku 9 ? 14 měsíců, kteří dosáhli živé hmotnosti 90 ? 120 kg. Výtěžnost masa ve 14 měsících stáří se pohybuje okolo 32 kg a 42 kg u dospělých pštrosů. Podstatná část komerčně využitelného masa pochází z nohou (asi 74 %). Pštrosí maso se na rozdíl od hovězího masa prodává po jednotlivých svalech. Rozděluje se na steaky, filety, biltong a maso k výrobě uzenin.cze
dc.format49 s.
dc.format49 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpštroscze
dc.subjectsložení a vlastnosti pštrosího masacze
dc.subjectpštrosí produktycze
dc.subjectostricheng
dc.subjectcomposition and properties of ostrich meateng
dc.subjectostrich productseng
dc.titleKvalita pštrosího masa a jeho postavení na našem trhucze
dc.title.alternativeOstrich meat quality and the situation on the Czech marketeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag24131
dc.description.abstract-translatedThis thesis solves a question of ostrich breeding and carcass processing of ostrich meat. Furthermore the quality of ostrich meat and its position on today market. Ostrich is the biggest living bird on earth whose meat is red and very similar to beef composition but properties are more similar to poultry meat. Ostrich meat, compared to other animal meat, contain low percentage of fat, cholesterol and proteins. For most kind of meat with low fat reflected at the expense of subtlety, but ostrich meat is an exception. Despite its dietary character it provides full-value proteins and important vitamins B. The best quality meat comes from ostriches in the age of 9 ? 14 months, who reached weight of 90-120 kg. The meat gain in the age of 14 months ranges about 32 kg and 42 kg in adult ostriches. Substantial part of the marketable meat comes from ostrich legs (74 %). Ostrich meat unlike beef meat is sold in individual muscles. Meat is divided into steaks, filets, biltong and meat for smoked production.eng
dc.date.accepted2012-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam