Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVácha, František
dc.contributor.authorJanoušek, Petr
dc.date.accessioned2021-11-19T11:45:16Z
dc.date.available2021-11-19T11:45:16Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-05-04
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/1067
dc.description.abstractCílem práce bylo, na základě laboratorních rozborů jednotlivých parametrů, provést zhodnocení chovatelských zásahů, současných způsobů a metod používaných v rybářských podnicích. Pokusy probíhaly s tržním kaprem na rybnících v soustavě Naděj a na sádkách pod rybníkem Svět, kde se používali mechanicky i tepelně upravené obiloviny. Po zpracování ryb na filety se provedlo měření texturního profilu svaloviny. Nejvyšší průměrná hodnota tuhosti ryb z rybníků byla naměřena u kontrolních vzorků (25,008 ? 3,507 kg). Následovaly vzorky ryb, které byly přikrmovány neupraveným triticale (19,530 ? 2,842 kg). Ryby přikrmované tepelně upraveným celým triticale při 100 °C (9,990 ? 1,506 kg) a tepelně upraveným mačkaným triticale při 100 °C (10,031 ? 1,696 kg) vykazovaly podobné hodnoty tuhosti. Nejvyšší průměrná hodnota tuhosti ryb ze sádek byla naměřena u vzorků ryb, které nebyly přikrmovány (20,420 ? 1,456 kg). Dále sestupně následovaly vzorky ryb, kterým se předkládalo tepelně upravené triticale při 100 °C (11,198 ? 3,334 kg), pšenice při 100 °C ( 10,286 ? 1,234 kg), ječmen při 100 °C (8,564 ? 1,532 kg) a žito při 100 °C (7,519 ? 1,993 kg).cze
dc.format47 s.
dc.format47 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkapr obecnýcze
dc.subjectúprava obilovincze
dc.subjecttexturní vlastnosticze
dc.subjectcommon carpeng
dc.subjectprocessed cerealseng
dc.subjecttextural propertieseng
dc.titleVliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masacze
dc.title.alternativeThe influence of carp nutrition (Cyprinus carpio) on changes of meat qualityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag24847
dc.description.abstract-translatedThe aim of this study was based on laboratory analysis of each parameter, an assessment of livestock interventions, current methods and techniques used in fishing enterprises. Experiments carried out on the market carp in ponds in the system Naděj and the hatcheries under the pond Svět where it was used mechanically and cooked cereals. After processing the fish fillets was done by measuring muscle textural profile. The highest average value of the hardness of the fish ponds was measured in control samples (25,008 ? 3,507 kg). Followed by samples of fish that were unprepared food whatsoever triticale (19,530 ? 2,842 kg). Fish feeding whole triticale heat-treated at 100 ° C (9,990 ? 1,506 kg) and heat-treated triticale mashed at 100 ° C (10,031 ? 1,696 kg) showed similar values of stiffness. The highest average value of the hardness of fish hatcheries was measured in samples of fish that were food whatsoever (20,420 ? 1,456 kg). In addition, followed in descending order of fish samples, which posed a triticale cooked at 100 ° C (11,198 ? 3,334 kg) of wheat at 100 ° C (10,286 ? 1,234 kg), barley at 100 ° C (8,564 ? 1,532 kg), and rye at 100 ° C (7,519 ? 1,993 kg).eng
dc.date.accepted2012-06-18
dc.description.departmentFakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-disciplineRybářstvícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vodcze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam