• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Vliv výživy kapra obecného (Cyprinus carpio L.) na změnu kvality masa

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.253Mb)
    Posudek vedoucího práce (421.1Kb)
    Posudek oponenta práce (570.3Kb)
    Průběh obhajoby práce (30.42Kb)
    Datum
    2012
    Autor
    Janoušek, Petr
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Cílem práce bylo, na základě laboratorních rozborů jednotlivých parametrů, provést zhodnocení chovatelských zásahů, současných způsobů a metod používaných v rybářských podnicích. Pokusy probíhaly s tržním kaprem na rybnících v soustavě Naděj a na sádkách pod rybníkem Svět, kde se používali mechanicky i tepelně upravené obiloviny. Po zpracování ryb na filety se provedlo měření texturního profilu svaloviny. Nejvyšší průměrná hodnota tuhosti ryb z rybníků byla naměřena u kontrolních vzorků (25,008 ? 3,507 kg). Následovaly vzorky ryb, které byly přikrmovány neupraveným triticale (19,530 ? 2,842 kg). Ryby přikrmované tepelně upraveným celým triticale při 100 °C (9,990 ? 1,506 kg) a tepelně upraveným mačkaným triticale při 100 °C (10,031 ? 1,696 kg) vykazovaly podobné hodnoty tuhosti. Nejvyšší průměrná hodnota tuhosti ryb ze sádek byla naměřena u vzorků ryb, které nebyly přikrmovány (20,420 ? 1,456 kg). Dále sestupně následovaly vzorky ryb, kterým se předkládalo tepelně upravené triticale při 100 °C (11,198 ? 3,334 kg), pšenice při 100 °C ( 10,286 ? 1,234 kg), ječmen při 100 °C (8,564 ? 1,532 kg) a žito při 100 °C (7,519 ? 1,993 kg).
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/1067
    Kolekce
    • Fakulta rybářství a ochrany vod

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV