dc.contributor.advisor | Vácha, František | |
dc.contributor.author | Suchánek, David | |
dc.date.accessioned | 2021-11-26T14:09:18Z | |
dc.date.available | 2021-11-26T14:09:18Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.date.submitted | 2009-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/10613 | |
dc.description.abstract | Textura byla měřena na analyzátoru textury TA.XT plus od výrobce Stable Micro Systém za použití metody analýzy texturního profilu (TPA) na filetech kapra obecného (Cyprinus carpio). Byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost. Průběh změn těchto texturních vlastností byl sledován během doby zmrazení a marinování. V obou případech došlo k statisticky průkazným rozdílům některých texturních vlastností. | cze |
dc.format | 69 s., 2 s. obr. příloh. | |
dc.format | 69 s., 2 s. obr. příloh. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | textura | cze |
dc.subject | texturní vlastnosti | cze |
dc.subject | analýza texturního profilu | cze |
dc.subject | zmrazování | cze |
dc.subject | marinování | cze |
dc.subject | Cyprinus carpio | cze |
dc.subject | texture | eng |
dc.subject | textural properties | eng |
dc.subject | texture profile analysis | eng |
dc.subject | freezing | eng |
dc.subject | marinating | eng |
dc.subject | Cyprinus carpio | eng |
dc.title | Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio) | cze |
dc.title.alternative | Possibilities affection the texture of meat common carp (Cyprinus carpio) | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 5791 | |
dc.description.abstract-translated | Texture was measured on texture analyzer TA.XT plus the manufacturer's Stable Micro System, using the methods of texture profile analysis (TPA) in the general carp fillets (Cyprinus carpio). Were measured basic textural properties such as hardness, chewiness, springiness and cohesiveness. Course of change of these textural characteristics were monitored during the freezing and marinating. In both cases, the differences statistically substantiating some textural properties. | eng |
dc.date.accepted | 2009-06-10 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Rybářství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |