DSpace Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 561-580 z 36260
-
Analýza morfologických změn spermií kanců a jejich vliv na plodnost prasnic
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem práce bylo vyhodnotit kvalitu ejakulátu kanců z hlediska morfologie spermií a vlivu na plodnost prasnic. Data pocházela z 58 odběrů od 8 kanců jedné linie. Kanci byli ustájeni v inseminační stanici ve stejných ... -
Porovnání parametrů užitkových vlastností kuřecích hybridů chovaných v odlišných technologiích
(Jihočeská univerzita, 2018)Do sledování bylo zařazeno 169 turnusů kuřat (téměř 4 mil. ks), z toho bylo 88 turnusů kuřat Cobb 500 a 81 turnusů kuřat Ross 308. Diference v indexu efektivnosti výkrmu (IEV) byla 30 bodů ve prospěch hybrida Ross 308, ve ... -
Porovnání ukazatelů jatečné hodnoty dvou hybridních kombinací jatečných prasat
(Jihočeská univerzita, 2018)Ukazatele výkrmnosti byly sledovány u celkem 32 výkrmových turnusů hybrida Topigs a 31 turnusů hybrida Danbred. Počáteční živá hmotnost byla u hybrida Topigs 30,1 kg a u hybrida Danbred 28,1 kg (P < 0,05). Konečná živá ... -
Analýza užitkovosti pižmovky
(Jihočeská univerzita, 2018)Analýza užitkovosti pižmovky byla provedena na základě výkrmového testu, který byl uskutečněn v podniku Mezinárodní testování drůbeže, s.p. v Ústrašicích. Kachny (300 ks) byly vykrmovány do věku 70 dní a kačeři (200 ks) ... -
Vliv výšky hřbetního tuku na reprodukci prasnic
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit vliv výšky hřbetního tuku na reprodukční parametry prasnic. Záměrem praktické části bylo sledování výšky hřbetního tuku u prasnic naměřené 1 týden před porodem a 1 týden před odstavem ... -
Analýza parametrů reprodukce ve šlechtitelském chovu hus
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce bylo analyzovat reprodukční vlastnosti ve šlechtitelském chovu hus Rybářství Nové Hrady s.r.o pro stanovené období. Největší rozdíl z hlediska oplozenosti vajec (P < 0,01) byl zaznamenán mezi objekty ... -
Vliv kuchyňských úprav na obsah biogenních aminů a polyaminu ve vybraných jedlých houbách.
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem této diplomové práce bylo stanovení biogenních aminů (BA) a polyaminů (PA) metodou kapalinové chromatografie HPLC, konkrétně histaminu (HIM), tyraminu (TYM), 2 fenylethylaminu (PEA), tryptaminu (TRM), sperminu (SPM), ... -
Vývoj molekulárních selekčních markerů pro detekci obnovitelů fertility pro systém CMS Shaan 2A
(Jihočeská univerzita, 2018)Tato diplomová práce se zabývá vývojem molekulárních selekčních markerů pro detekci obnovitelů fertility pro systém CMS Shaan 2A u řepky pomocí molekulárních technik. V práci jsou popsány použité molekulární techniky, jako ... -
Využití molekulárních markerů pro studium genetické diverzity šlechtitelských materiálů řepky
(Jihočeská univerzita, 2018)Tato práce je zaměřená na použití metody ISSR pro studium genetické diverzity řepky olejné (Brassica napus L.). Celkem bylo hodnoceno 180 genotypů. Jako vstupní materiál byly použity zmražené listy řepky tří šlechtitelských ... -
Testování využitelnosti "turistických aparatur GNSS" pro aplikaci v LPIS
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce je provést test využitelnosti "turistických aparatur GNSS" pro aplikaci v LPIS. Vybranými přístroji budou zaměřeny lomové body vybraného půdního bloku. Z nich následně vytvořen polygon a určena výměra. ... -
Datové sady a mapové produkty resortu ČÚZK a jejich využitelnost pro pozemkové úpravy
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce je popsat mapové produkty resortu Českého úřadu zeměměřického a katastrálního a jejich využitelnost při projektování pozemkových úprav. Diplomová práce má dvě části. V literární rešerši jsou vysvětleny ... -
Kvalifikace primární půdní organické hmoty podle rychlostní konstanty oxidace v lesních půdách
(Jihočeská univerzita, 2018)Práce byla zaměřena na výzkum obsahu a kvality půdní organické hmoty vybraných lesních půd. V teoretické části práce byly podrobně popsány pojmy důležité pro pochopení daného tématu. V části praktické byly nejdříve vykopány ... -
Výskyt melecitózního medu u včelstev na Českokrumlovsku, jeho jakost a způsoby využití
(Jihočeská univerzita, 2018)Práce pojednává o výskytu tzv. cementového (melecitózního) medu, jenž včelaři může způsobit závažné komplikace v podobě ztráty včelstev, medu i voskového díla. Jde o medovicový med s vyšším obsahem trisacharidu melecitózy ... -
Kvalitativní parametry těstovin z pluchatých pšenic a optimalizace jejich receptur
(Jihočeská univerzita, 2018)Diplomová práce se zabývá kvalitativními parametry těstovin z pluchatých pšenic a následně optimalizací jejich receptur. V práci jsou použity vzorky z pšenice jednozrnky Triticum monococcum L., pšenice dvouzrnky Triticum ... -
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
(Jihočeská univerzita, 2018)Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato ... -
Hodnocení a porovnání sklízecích mlátiček CLAAS TUCANO 440 a CLAAS TUCANO 450 při sklizni obilovin a řepky ozimé
(Jihočeská univerzita, 2018)Tato diplomová práce se zabývá hodnocením sklízecích mlátiček CLAAS TUCANO 440 a CLAAS TUCANO 450 při sklizni obilovin a řepky ozimé. Hodnotí problematiku z hlediska ztrát v závislosti na vlhkosti zrna, kvalitu drcení a ... -
Vlivy působící na morfologické změny vemene u valašek
(Jihočeská univerzita, 2018)Morfologická stavba vemene u ovcí je důležitá vzhledem k možným komplikacím při odchovu jehňat a využití strojního dojení. Struky nevhodně postavené, krátké jsou problematické při odchovu jehňat i strojním dojení. Struky ... -
Ketolátky a volné mastné kyseliny v mléce vysokoužitkových krav
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem předkládané diplomové práce bylo vyhodnotit výskyt ketolátek a volných mastných kyselin v mléce vysokoužitkových krav. Ketóza je velmi časté metabolické onemocnění u dojnic, jejímž důsledkem je snížení produkce mléka, ... -
Příprava receptury bezlepkového chleba obohaceného o vybrané antioxidanty a posouzení jeho senzorické hodnoty
(Jihočeská univerzita, 2018)Chléb patří k základním potravinám již více než 30.000 let. Připravuje se především pečením, kde důležitou funkci hraje lepek. Gluten neboli lepek je důležitý pro držení plynu v těstě, aby se dosáhlo požadované struktury, ... -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
(Jihočeská univerzita, 2018)Cílem diplomové práce bylo hodnocení senzorických vlastností borůvkových a rybízových džemů slazených vybranými steviol-glykosidy a jejich porovnání s dalšími sladidly. Pro hodnocení senzorických vlastností byly použity ...