• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Diplomové práce
    • Zemědělská fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    UPLATNĚNÍ HRACHORU LUČNÍHO V RŮZNÝCH TYPECH TRAVNÍCH POROSTŮ

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.514Mb)
    Posudek vedoucího práce (167.9Kb)
    Posudek oponenta práce (166.8Kb)
    Datum
    2007
    Autor
    Švecová, Mariana
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Píce z trvalých travních porostů slouží z 80% ke krmení přežvýkavců. Proto je kladen vysoký důraz na kvalitu píce z jetelovin, trav a jetelinotravních porostů. Z tohoto důvodu se vhodnou introdukcí snažíme v těchto porostech začleňovat co nejvíce užitečných druhů rostlin (jetelovin), které mají zlepšující účinky na píci. Jednou z těchto zlepšujících plodin je i Lathyrus pratensis. Jeho introdukcí se zvyšuje zastoupení leguminos v trvalých lučních porostech a podíl rhizobiálního dusíku na tvorbě výnosu píce a nutričně hodnotnějších stravitelných dusíkatých látek. Výskyt (Lathyrus pratensis) je ovlivněn typem travního porostu a jeho diferenciovaným obhospodařováním.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/9746
    Kolekce
    • Zemědělská fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV