Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorKazilová, Lucie
dc.date.accessioned2021-11-26T12:25:34Z
dc.date.available2021-11-26T12:25:34Z
dc.date.issued2007
dc.date.submitted2007-04-30
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/9639
dc.description.abstractCílem této práce bylo zevrubně prozkoumat existující systém HACCP ve společnosti MADETA a.s. a vyhodnotit, zda společnost vhodně vyhodnocuje potenciální nebezpečí a nalézt efektivnější přístup k zabránění rizika. Pozornost byla soustředěna na oblast příjmu a pasterizace mléka a dále na výrobu zakysaných výrobků. Během průzkumu současného stavu a podmínek pro systém HACCP autorka vykonala několik zkoušek, které ověřovaly funkčnost nastavení vybraných procesů ve výrobě (např. pasterace). Stěžejním výzkumem bylo provedení simulace porušení chladícího řetězce výrobku. Výrobky (Jihočeské kefírové mléko 1,5%) byly vystaveny rozdílným teplotám po odlišnou dobu. Během těchto testů byly pozorovány: teplotní, fyzikální (pH) a mikrobiologické změny inkubovaných výrobků. V závislosti na výsledcích vykonaných pokusů je možné tvrdit, že systém HACCP je ve společnosti MADETA a.s. vhodně nastaven (i když autorka upozorňuje na slabší místa a řeší je). Dále i v případě když nastanou podmínky provedené simulace, výrobek lze považovat za bezpečný.cze
dc.format120 s., 17 s. příloh
dc.format120 s., 17 s. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzdravotní nezávadnostcze
dc.subjectkysaný mléčný produktcze
dc.subjectkritický kontrolní bodcze
dc.subjectpasteracecze
dc.subjectmikrobiologický test (přítomnost plísnícze
dc.subjectkvasinek a koli bakterií)cze
dc.subjectrizikocze
dc.subjectfood safetyeng
dc.subjectacidified milk producteng
dc.subjectCritical Control Pointeng
dc.subjectpasteurizationeng
dc.subjectmicrobial test (presence of mildewseng
dc.subjectyeasts and coli bacteria)eng
dc.subjecthazardeng
dc.titleAplikace systému HACCP ve společnosti "MADETA a. s."cze
dc.title.alternativeThe Application of the HACCP System in the Company "MADETA a. s."eng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag2944
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work was to go thoroughly throw the already existing HACCP system in the company and to evaluate if the hazard is treated in a good way and to find other more effective approach to prevent the hazard. An effort was focused on the primary processing milk and on the process of the treatment of acidified milk products. While investigating current condition the author has made several experiments focusing on the settled conditions of important process in the production (for ex. pasteurization). Chemical, physical, qualitative and microbial properties were observed on a concrete diary product. The main investigation - the simulation of disturbance of the cooling chain - was performed where products were exposed to various temperatures for various time periods. During this test were observed: the temperature, pH and microbial changes in exposed products. Due to results form all observations that where performed in this research its possible to proclaim that the HACCP system is settled in a good way and even if above mentioned situation happen the product is safe.eng
dc.date.accepted2007-06-21
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineProvozně podnikatelský oborcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam