dc.contributor.author | Vohralík, Pavel | cze |
dc.contributor.author | Drozd, Bořek | cze |
dc.date.accessioned | 2021-05-05T06:21:26Z | |
dc.date.available | 2021-05-05T06:21:26Z | |
dc.date.issued | 2020 | cze |
dc.identifier.issn | 0373-675X | cze |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/796 | |
dc.description.abstract | Jedná se o čtvrtý díl série popularizačních článků věnovaných lovu kapra obecného ve sportovních revírech spojujících v sobě praktické poznatky ze sportovního lovu s vědeckými poznatky z biologie ryb se zvláštním zřetelem na kapra obecného jako nejpopulárnějšího druhu loveného sportovními rybáři v ČR. Tento díl je věnovaný vlivu změn teploty prostředí na aktivitu kapra, změnám potravní preference kapra během roku a zásadám šetrné manipulace s ulovenými rybami. | cze |
dc.format | p. 36-40 | cze |
dc.language.iso | cze | cze |
dc.publisher | Český rybářský svaz | cze |
dc.relation.ispartof | Rybářství : časopis Českého rybářského svazu, volume 124, issue: 8 | cze |
dc.subject | Sportovní rybářství, lov kapra, potravní aktivita během roku, vliv teploty, rybí welfare | cze |
dc.subject | Sport fishing | eng |
dc.subject | common carp catching | eng |
dc.subject | feeding activity during season | eng |
dc.subject | effect of temperature | eng |
dc.subject | caught fish welfare | eng |
dc.title | Dva pohledy na lov kapra (4) | cze |
dc.title.alternative | Two points of view on carp fishing (4) | eng |
dc.type | article | cze |
dc.identifier.obd | 43886489 | cze |
dc.description.abstract-translated | This is the fourth part of a series of the popularization articles devoted to common carp fishing in open waters that combines practical knowledge of sport fishing with scientific knowledge of fish biology with special regard to common carp as the most popular species caught by sport fishermen in the Czech Republic. This part is devoted to the effect of changes of temperature upon carp activity, changes in carp food preferences during the year and the principles of considerate handling of caught fish. | eng |
dc.peerreviewed | yes | cze |
dc.publicationstatus | postprint | cze |
dc.relation.publisherversion | http://www.frov.jcu.cz/files/aktuality/2020/Drozd_kapr_4.dil.pdf | cze |