Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDrsková, Kateřina
dc.contributor.authorPnackova, Štěpánka
dc.date.accessioned2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.available2021-11-25T12:35:27Z
dc.date.issued2009
dc.date.submitted2009-04-29
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/7414
dc.description.abstractBakalářská práce pojednává o postupném procesu přeměny některých rostlin v plodiny a jejich následném šlechtění člověkem až po současný vývoj, pro který je charakteristické genové inženýrství. Manipulace člověka s genetickými kódy organismů má své výhody i možná rizika, které se promítají v postojích k produkci a spotřebě geneticky upravených plodin. V Evropě je tato problematika diskutovaným tématem, přičemž GMO mají jak odpůrce, tak zastánce. Tato skutečnost se odráží v právních předpisech evropské unie, které vymezují přísné podmínky a opatření pro GMO.cze
dc.format44 s., 3 s. obr. příloh
dc.format44 s., 3 s. obr. příloh
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectVývoj rostlin {--} plodincze
dc.subjectvědecké bádání {--} Mendel versus Darwincze
dc.subjectklasické šlechtění rostlincze
dc.subjectgenové inženýrstvícze
dc.subjectgeneticky modifikovaný organismy (GMO)cze
dc.subjectgeneticky modifikované potravinycze
dc.subjectvýhody a rizika geneticky modifikovaných potravincze
dc.subjectlegislativa EU v oblasti geneticky modifikovaných potravincze
dc.subjectpostoj EU k dané problematice.cze
dc.subjectEvolution of plants into cultivated plantseng
dc.subjectscientific reasearch {--} Mendel versus Darwineng
dc.subjectplant selectioneng
dc.subjectgenetic engineeringeng
dc.subjectgenetically modified organismseng
dc.subjectgenetically modified foodseng
dc.subjectadvantages and risks of genetically modified foodseng
dc.subjectlegislation of the EU on genetically modified foodseng
dc.subjectattitude of the EU in this field.eng
dc.titlePostoj EU ke geneticky modifikovaným potravinámcze
dc.title.alternativeAttitude of the European Union Towards Genetically Modified Foodseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag12478
dc.description.abstract-translatedThis undergraduate thesis deals with the progressive process of some plant´s transformation into cultivated plants and its consequential plant selection by man, up to actual evolution, which is characterised by genetic engineering. Man´s manipulation with the genetic codes of organisms carries its advantages and possible risks which are projected into the attitudes towards production and consumption genetically modified foods. This matter is a frequently discussed theme in Europe, whereas GMO have as opposition as well as supporters. This fact is reflected in the legislation of the European Union, which specifies strict conditions and precautions for GMO.eng
dc.date.accepted2009-07-02
dc.description.departmentFilozofická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineFrancouzský jazyk pro evropský a mezinárodní obchodcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Filozofická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programFilologiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeRadimský, Jan
dc.description.defenceDiplomandka komisi stručně představila svoji práci, metodu, cíle a závěry, k nimž dospěla. Poté vyslechla hodnocení vedoucího i oponenta a reagovala na vznesené dotazy, přičemž prokázala dobrou orientaci v tématu i vhled do dané, relativně složité problematiky.cze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam