Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMaršík, Martin
dc.contributor.authorHauzerová, Jana
dc.date.accessioned2021-11-25T06:50:25Z
dc.date.available2021-11-25T06:50:25Z
dc.date.issued2015
dc.date.submitted2015-04-17
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/7274
dc.description.abstractHlavním cílem této práce je analýza vývoje cen vepřového masa ve vybraných zemích EU v období 2003-2013. Tato práce se skládá z několika částí. V první části byly řešeny teoretické otázky - oblast zemědělství, a tedy i české zemědělství, otázce výpočtu cen v zemědělství. Poslední část teoretické části obsahuje srovnání nákladů a výnosů na chov prasat. Druhá část se nazývá metodika, tato část obsahuje pokyny pro výpočty, které jsou provedeny v rámci řešení a výsledky. Třetí část obsahuje výsledky výpočtů, protože základem cen zemědělských výrobců byly použity na 100 kg živé hmotnosti a průměrné roční mzdy. Na konci práce jsou shromážděny všechny výsledky dosažené v této práci výsledky.cze
dc.format79 s. (100 117 znaků)
dc.format79 s. (100 117 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectcena vepřového masacze
dc.subjectpříjmycze
dc.subjectregresecze
dc.subjectshluková analýzacze
dc.subjectcenové indexycze
dc.subjectprognózacze
dc.subjectelasticitacze
dc.subjectThe price of porkeng
dc.subjectincomeeng
dc.subjectregressioneng
dc.subjectcluster analysiseng
dc.subjectprice indexeseng
dc.subjectforecasteng
dc.subjectelasticityeng
dc.titlePosouzení cenového vývoje vepřového masa ve vybraných státech EUcze
dc.title.alternativeThe assessment of price developments of pork meat in selected EU countrieseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag38241
dc.description.abstract-translatedThe main objective of this work is to analyze the prices of pork in selected EU countries in the period 2003-2013. This work consists of several parts. In the first part dealt with theoretical issues - agriculture sector, and therefore the Czech agriculture, the issue of the pricing in agriculture. The last part of the theoretical part contains a comparison of costs and revenues on a pig.The second part is called the methodology, this section contains instructions for calculations that are performed in solutions and results. The third part contains the results of calculations, because the prices of agricultural producers were used per 100 kg live weight and average annual wages. At the end of the work are collected all the results obtained in this work results.eng
dc.date.accepted2015-06-08
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineÚčetnictví a finanční řízení podnikucze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam