dc.contributor.advisor | Štensová, Antónia | |
dc.contributor.author | Šnokhausová, Romana | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:49:34Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:49:34Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-09-11 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/7191 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce je zaměřena na řízení zásob v konkrétní maloobchodní prodejně. Hlavním cílem práce bylo stanovení optimálního objemu a sortimentního složení zásob v prodejně. Práce je rozdělena do dvou částí, teoretickou a aplikační. První část se zaměřila na řízení zásob v podnikatelských jednotkách. Aplikační část se věnovala charakteristice vybrané prodejny. Následně bylo zvoleno pět konkrétních produktů z vybraných sortimentních kategorií - masné výrobky, mléčné výrobky, těstoviny a nápoje. Na těchto vybraných produktech byla následně provedena optimalizace za pomoci analýzy těchto zvolených položek, ekonomického objednacího množství a přímé výrobkové rentability. | cze |
dc.format | 71 s. | |
dc.format | 71 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Supermarket | cze |
dc.subject | zákazník | cze |
dc.subject | ABC analýza | cze |
dc.subject | ekonomické objednací množství | cze |
dc.subject | přímá výrobková rentabilita. | cze |
dc.subject | Supermarket | eng |
dc.subject | customer | eng |
dc.subject | ABC analysis | eng |
dc.subject | Economic Order Quantity | eng |
dc.subject | Direct Product Profilitability. | eng |
dc.title | Řízení zásob v prodejně | cze |
dc.title.alternative | Stock Management in the Store | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 36642 | |
dc.description.abstract-translated | This thesis is called "Stock Management in the Store". The main aim of the thesis is to determine the optimal size and composition of inventory assortment in the store. The thesis consists of two parts - theoretic and practic one. The first part was focused on stock management in the business unit. The selected store was characterized in the practical part. Subsequently, was selected five specific samples of goods selected assortment categories - meat products, dairy products, pasta and drinks. On these groups of products was accomplished optimization. This optimization was accomplished by analysis of selected products, Economic Order Quantity and Direct Product Profilitability. | eng |
dc.date.accepted | 2015-10-07 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |