dc.contributor.advisor | Škodová Parmová, Dagmar | |
dc.contributor.author | Šalková, Markéta | |
dc.date.accessioned | 2021-11-25T06:35:19Z | |
dc.date.available | 2021-11-25T06:35:19Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.date.submitted | 2014-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/6907 | |
dc.description.abstract | Tato práce obsahuje analýzu tržních podmínek a vnitřního prostředí hotelu Šumava ve Vyšším Brodě a návrh na zlepšení marketing managementu. Jedná se o zavedený hotel v atraktivní lokalitě v blízkosti hranic s Rakouskem a Lipenské přehrady.
V teoretické části jsou zkoumány analytické nástroje, mezi které patří analýza situace a další podřazené analýzy, SWOT analýza, a metoda SERVQUAL.
Práce ověřuje dvě hypotézy, že "Řízení hotelu o dané kapacitě nebude koncepční, ale nahodilé, a že hotel o dané kapacitě nebude sledovat vývoj trhu a dostatečně potřeby klientů." Ani jedna z těchto hypotéz se nepotvrdila.
Návrh učiněný na základě provedené analýzy obsahuje z hlediska marketingové strategie změny v oblasti produktu, marketingové komunikace, distribuce a větší zaměření se na atraktivní cílový segment, což vyžaduje další a profesionálnější personální podporu. Kromě toho jsou předmětem návrhu i změny v oblasti finančního řízení. | cze |
dc.format | 75 s. | |
dc.format | 75 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | analýza situace | cze |
dc.subject | hotel | cze |
dc.subject | metoda SERVQUAL | cze |
dc.subject | SWOT analýza | cze |
dc.subject | vnější prostředí | cze |
dc.subject | vnitřní prostředí | cze |
dc.subject | analysis of the situation | eng |
dc.subject | hotel | eng |
dc.subject | SERVQUAL method | eng |
dc.subject | SWOT analysis | eng |
dc.subject | external invironment | eng |
dc.subject | internal invironment | eng |
dc.title | Marketing management ve vybraném hotelu | cze |
dc.title.alternative | Marketing management in selected hotel | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 35542 | |
dc.description.abstract-translated | This theses contains an analysis of market conditions and internal environment at the Šumava hotel in Vyšší Brod and suggestions to improve marketing management. It is an established hotel in an attractive location near the border with Austria and the Lipno dam.
In the theoretical part, there are analytical tools, which include analysis of the situation and further sub-analysis, SWOT analysis, and SERVQUAL method.
The theses examines two hypotheses that "management at a given capacity hotel will not be conceptual, but random, and that the hotel with this capacity will not be monitor market development and client Leeds adequately". Neither of these hypotheses was confirmed.
Proposal made on the basis of the analysis includes marketing strategy in terms of changes in product, marketing communications, distribution and greater focus on attractive target segment, which requires additional personál and professional support. In addition, the proposal for changes in the area of financial management. | eng |
dc.date.accepted | 2014-06-11 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Michálková, Vladimíra | |