dc.contributor.advisor | Vaněček, Drahoš | |
dc.contributor.author | Bodláková, Alena | |
dc.date.accessioned | 2021-11-24T14:11:50Z | |
dc.date.available | 2021-11-24T14:11:50Z | |
dc.date.issued | 2012 | |
dc.date.submitted | 2012-04-30 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/5774 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá využitím logistiky ve výrobním podniku Pivovar Protivín a. s. Podává pohled na současnou situaci českých pivovarů ve světě a v České Republice. Mapuje trendy posledních let v pivovarnictví a také, jak se na tomto odvětví podepsala hospodářská krize. Jsou zde prezentovány hospodářské výsledky Pivovaru Protivín, které srovnávám s výsledky pivovaru Svijany. Analyzuji distribuci produktů Pivovaru Protivín. Za tímto účelem jsem provedla časový snímek rozvozu piva. Dále jsem se zaobírala problematikou obalového hospodářství v protivínském pivovaře. Pro pivovary je specifická složitá a nákladná zpětná logistika vratných obalů. Pokouším se zjistit, zda by nebylo pro protivínský pivovar vhodné začít vyrábět pivo v PET lahvích. Snažím se stanovit úroveň služeb poskytovaných odběratelům protivínského piva. Podle výsledků uvedených v této práci, mají největší požadavky na služby poskytované pivovarem odběratelé působící v gastronomii. Na základě dotazníkového šetření a následných rozhovorů s hostinskými byly sestaveny standardy poskytování služeb v pivovarnictví. Navrhuji možnosti zlepšení, které by měly vést k úsporám, pružnějším činnostem nebo ke konkurenčním výhodám pivovaru a celé skupiny K Brewery. | cze |
dc.format | 77 s. (123 098 zn.), 12 s. pří | |
dc.format | 77 s. (123 098 zn.), 12 s. pří | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Logistika | cze |
dc.subject | obchodní partnerství | cze |
dc.subject | horizontální integrace | cze |
dc.subject | vertikální integrace | cze |
dc.subject | pozice českých pivovarů | cze |
dc.subject | trendy v pivovarnictví | cze |
dc.subject | spotřeba piva | cze |
dc.subject | pivovar | cze |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | benchmarking | cze |
dc.subject | spidergraf distribuce | cze |
dc.subject | skladování | cze |
dc.subject | časový snímek | cze |
dc.subject | vratné obaly | cze |
dc.subject | jednorázové obaly | cze |
dc.subject | zpětná logistika | cze |
dc.subject | rozpor mezi marketingem a logistikou | cze |
dc.subject | PET lahev | cze |
dc.subject | zákaznický servis | cze |
dc.subject | smlouvy s odběrateli | cze |
dc.subject | franchisa | cze |
dc.subject | konkurenční výhoda. | cze |
dc.subject | Logistics | eng |
dc.subject | business partnership | eng |
dc.subject | horizontal integration | eng |
dc.subject | vertical integration | eng |
dc.subject | the position of Czech breweries | eng |
dc.subject | trends in the brewing industry | eng |
dc.subject | beer consumption | eng |
dc.subject | brewery | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | benchmarking | eng |
dc.subject | spider graph | eng |
dc.subject | distribution | eng |
dc.subject | storage | eng |
dc.subject | time frame | eng |
dc.subject | returnable packaging | eng |
dc.subject | disposable packaging | eng |
dc.subject | reverse logistics | eng |
dc.subject | a disharmony between marketing and logistics | eng |
dc.subject | PET bottles | eng |
dc.subject | customer services | eng |
dc.subject | contracts with customers | eng |
dc.subject | franchise | eng |
dc.subject | competitive advantage. | eng |
dc.title | Využití logistiky ve výrobním podniku | cze |
dc.title.alternative | The use of logistics in a manufacturing company | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 18801 | |
dc.description.abstract-translated | The graduation thesis deals with the use of logistics in the brewery Pivovar Protivín a. s. The paper presents a view of the current situation of Czech breweries in the Czech Republic as well as in the world. It maps the trends of recent years in the brewing industry and shows how Czech breweries have faced up the economic crisis. The results of Pivovar Protivín are presented and compared with the results of Svijany brewery. The distribution of Protivín brewery products is analyzed. Based on the analysis, the time frame of beer delivery to customers is made. Further on, the questions of the packaging management in Protivín brewery are dealt with. Breweries are specific for complex and expensive reverse logistics of returnable packaging. The question whether producing beer in PET bottles would be appropriate for Protivín brewery is studied. Determining the level of services provided for brewery customers is examined. According to the results presented here, the greatest demands on services provided by breweries appeared to be those by the customers in gastronomy sphere. Based on the questionnaire investigation, the standards in providing brewing services were set together. Finally, I suggested possible improvements that should lead to cost savings, greater flexibility of operations and competitive advantages for the Protivín brewery as well as for the whole K Brewery Group. | eng |
dc.date.accepted | 2012-06-11 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Účetnictví a finanční řízení podniku | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |