• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zdravotně sociální fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Zdravotně sociální fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Jedlý hmyz a jeho postavení ve výživě

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.796Mb)
    Posudek vedoucího práce (513.2Kb)
    Posudek oponenta práce (463.3Kb)
    Průběh obhajoby práce (343.4Kb)
    Datum
    2018
    Autor
    Žalkovská, Aneta
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Cílem bakalářské práce na téma "Jedlý hmyz a jeho postavení ve výţivě" je zmapovat konzumaci jedlého hmyzu u respondentů v anketním průzkumu, kteří jedlý hmyz jiţ v minulosti ochutnali či jej pravidelně konzumují. Byly stanoveny dvě výzkumné otázky: Jaké jsou nejčastější druhy jedlého hmyzu konzumované v České republice a jaké nutriční přínosy z hlediska subjektivního vnímání konzumentů hmyz představuje. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na seznámení se s pojmem "entomofágie" a na její postavení ve výţivě v jiných částech světa i u nás. Dále je zde vypsané nutriční sloţení u vybraných druhů hmyzu a zajímavosti spjaté se způsobem jeho úpravy, vyuţitím a konzumací ve vybraných zemích. Praktická část byla zrealizována na základě výsledku v anketovém průzkumu a vyhodnocení odpovědí respondentů, kteří se zúčastnili cateringové akce zvané "Velký hmyzí večer" v místní brněnské restauraci "Klub cestovatelů". Na základě vyhodnocení ankety bylo zjištěno, ţe entomofágie je v dnešní době brána pouze, jako trend moderní gastronomie. Není vyhledávaná ve větší míře, ale podle názorů lidí v průzkumu vyplývá, ţe zájem o konzumaci jedlého hmyzu bude v budoucí době postupně narůstat. Respondenti uvedli, ţe po překonání psychické bariéry je chuť jedlého hmyzu pozitivně překvapila, nicméně nedokázali s určitostí říct, zda jej na základě toho začnou více vyhledávat či zařazovat mezi své stravovací návyky.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/39364
    Kolekce
    • Zdravotně sociální fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV