Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorBeran, Jan
dc.contributor.authorRajtrová, Aneta
dc.date.accessioned2022-03-09T07:14:17Z
dc.date.available2022-03-09T07:14:17Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/39218
dc.description.abstractDiplomová práce shrnuje význam kvality mleziva, jeho složení a vlivu na růst a zdravotní stav telat. Mlezivo obsahuje důležité látky, které jsou nezbytné pro zdraví telete. Důležitým ukazatelem je hodnota celkové bílkoviny, ve které se odráží množství imunoglobulinů. Pro zdraví telete je důležité, aby včas přijalo dostatečné množství kvalitního mleziva a tím imunoglobulinů, které jsou nezbytné pro první týdny života. Důležitými aspekty jsou kvalita mleziva, které telti podáme, množství přijatého mleziva, technologie, důslednost a zodpovědnost personálu, se nám zpětně odrazí při kontrole mlezivové výživy telat, která se může provádět nekolika dále uvedenými metodami. Tyto aspekty ovlivňují zdravotní stav telat, růst a mnoho dalších ukazatelů v náledné produkci. Ve vlastní práci jsem se soustředila právě na tyto aspekty a do jaké míry se vzájemně ovlivňují, dále pak na zdravotní stav telat. Data, která mi poskytla Ing. Barbora Šitnerová, hlavní zootechnička v podniku Agraspol Předmíř a.s., byla zpracována do tabulek a grafů, ze kterých byly zjištěny statisticky významné výsledky.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjecttelecze
dc.subjectmlezivocze
dc.subjectimunoglobulinycze
dc.subjectzdravícze
dc.subjectcalfeng
dc.subjectcolostrumeng
dc.subjectimmunoglobulinseng
dc.subjecthealtheng
dc.titleVliv kvality mleziva na růst a zdravotní stav telatcze
dc.title.alternativeThe influence of the quality of colostrum on the growth and health of the calveseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag51566
dc.description.abstract-translatedThe thesis summarizes the importance of the quality of colostrum, its composition and impact on the growth and state of health of calves. Colostrum includes important substances necessary for the health of a calf. The value of overall protein in which the amount of immunoglobulins is reflected is a key indicator. It is important for the health of the calf that it receives sufficient amount of quality colostrum in time, gaining immunoglobulins necessary for the first weeks of life. Significant aspects include the quality of colostrum that we provide a calf with, the amount of colostrum consumed, technology, consistency and personnel responsibility, which reflect retrospectively during the inspection of colostrum nutrition of calves that can be carried out by several methods mentioned further. These aspects influence the state of health of calves, growth and many more indicators in the production that follows. In the work, I concentrated on these very aspects, the extent to which they interact as well as on the state of health of calves. The data that I was provided with by Ing. Barbora Šitnerová (principal livestock specialist of Agraspol Předmíř a.s.) was processed into tables and graphs from which statistically important results were learnt.eng
dc.date.accepted2018-06-13
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam