dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Bohdalová, Tereza | |
dc.date.accessioned | 2022-03-09T07:13:31Z | |
dc.date.available | 2022-03-09T07:13:31Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-04-20 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/39193 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce je rozdělena na literární rešerši a zpracování vlastního výzkumu. Literární rešerše se zabývá klasifikací, složením a technologickými postupy při výrobě jogurtů. Dále je zde kapitola o metodách a využití senzorické analýzy v potravinářském průmyslu. Z vlastního výzkumu se jednalo o senzorickou analýzu tří vzorků jogurtů lišících se obsahem ochucující jahodové složky. Senzorická analýza byla provedena pomocí bodové stupnice (úsečky). V rámci senzorické analýzy byl z těchto vzorků uskutečněn i preferenční test a také dotazníkový průzkum týkající se vlivů na spotřebitele při nákupu jogurtů. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Dalším bodem vlastního výzkumu bylo stanovení oblíbenosti tří stejných vzorků u žáků Základní školy Velešín a porovnání výsledků s vyhodnocením preferenčního testu u studentů ZF JU. | cze |
dc.format | 68 s. | |
dc.format | 68 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | mléko | cze |
dc.subject | mléčný výrobek | cze |
dc.subject | jogurt | cze |
dc.subject | ovocný jogurt | cze |
dc.subject | senzorická analýza | cze |
dc.subject | milk | eng |
dc.subject | dairy product | eng |
dc.subject | yogurt | eng |
dc.subject | fruit yogurt | eng |
dc.subject | sensory analysis | eng |
dc.title | Senzorická jakost jogurtů v závislosti na různém složení ovocného podílu | cze |
dc.title.alternative | Sensory properties of yogurt depending on various fruit composition | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 50641 | |
dc.description.abstract-translated | Diploma thesis is divided into two parts: theoretical and practical. The literary review is related to classification and chemical composition of yogurts and technological procedures in yogurt production. There is also a chapter on methods and application of sensory analysis in food industry. The aim of thesis was to evaluate three samples of yogurts differing in composition of strawberry mixture using the sensory profile and preference test. Questionnaire survey on consumer habits was a part of the research. The evaluators were students of the Faculty of Agriculture at the University of South Bohemia in České Budějovice and schoolchildren of Elementary School in Velešín. | eng |
dc.date.accepted | 2018-06-14 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské inženýrství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |