Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPeterka, Jiří
dc.contributor.authorKárníková, Martina
dc.date.accessioned2022-03-09T07:08:31Z
dc.date.available2022-03-09T07:08:31Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38971
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na vlastnosti osiva klíčivost, HTS, vlhkost u pšenice jarní Epos, Vánek a ječmene jarního Aktiv, Bojos. Laboratorní zkoušky byly provedeny v analytické laboratoři SEED TEST Planá nad Lužnicí. Vzorky pro rozbory byly odebrány na ČSO Pacov a všechny zjištěné hodnoty odpovídaly požadavkům certifikovaného osiva. Jednotlivé odrůdy obilovin té samé partie byly vysety na třech pozemcích zemědělských družstev a u soukromých zemědělců. Během vegetace byly na polích sledovány a hodnoceny některé základní výnosotvorné prvky počet rostlin na m2, počet klasů na m2. Po sklizni byl zjištěn výnos z jednotlivých honů a HTS sklizeného zrna.cze
dc.format72 s.
dc.format72 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpšenice jarnícze
dc.subjectječmen jarnícze
dc.subjectvýnosové prvkycze
dc.subjectlaboratorní rozborcze
dc.subjectspring wheateng
dc.subjectspring barleyeng
dc.subjectyield componentseng
dc.subjectlaboratory analysiseng
dc.titleVliv kvality osiva na polní vzcházivost a výnos pěstovaných obilnin.cze
dc.title.alternativeInfluence of seed quality on field emergence and yield of grown cereals.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50624
dc.description.abstract-translatedThe Bachelor thesis is focused on seed properties germination capacity, 1,000-grain weight, moisture in spring wheat Epos and Vánek and in spring barley Aktiv and Bojos. Laboratory tests were carried out in the analytical laboratory SEED TEST Planá nad Lužnicí. Samples for analyses were taken in ČSO Pacov and all parameters complied with requirements for certified seed. Each of the grain varieties from the same lot was sown in three fields owned by agricultural cooperatives and private farmers. Some basic yield components a number of plants per m2 and a number of ears per m2 were monitored and evaluated in the fields during the growing season. Yields from each field and 1,000-grain weight were determined after the harvest.eng
dc.date.accepted2018-06-11
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgroekologiecze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam