dc.contributor.advisor | Vejčík, Antonín | |
dc.contributor.author | Bouchalová, Kristýna | |
dc.date.accessioned | 2022-03-09T07:08:23Z | |
dc.date.available | 2022-03-09T07:08:23Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-04-20 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38966 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá masnou užitkovostí králíků v drobnochovu u velkých plemen, a to konkrétně u německého obrovitého strakáče a belgického obra. Pro porovnání bylo použito střední plemeno kalifornského králíka. U drobnochovatelů spíše převládají střední plemena králíků pro jejich velmi dobrou jatečnou výtěžnost a krátkou dobu výkrmu. Nejdůležitější při výkrmu je v co nejkratším čase dosáhnout jatečné zralosti.
V našem pokusu trval výkrm králíka kalifornského 149 dní, přičemž průměrná porážková hmotnost činila 3144 g. U německého obrovitého strakáče byl výkrm prováděn 171 dní, avšak nejdéle trvající byl výkrm belgického obra, který trval celých 184 dní. Průměrná porážková hmotnost u německého obrovitého strakáče byla 4566 g a u belgického obra 4744 g. Nejnižší jateční výtěžnosti, tedy 48,6 % dosáhla v našem pokusu samice německého obrovitého strakáče, oproti tomu nejvyšší jateční výtěžnost vykazoval samec kalifornského králíka, a to 56,7 %. | cze |
dc.format | 48 s. ( 62 142 znaků) | |
dc.format | 48 s. ( 62 142 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Králík | cze |
dc.subject | masná užitkovost | cze |
dc.subject | jatečná výtěžnost | cze |
dc.subject | výkrm | cze |
dc.subject | drobnochov | cze |
dc.subject | Rabbit | eng |
dc.subject | meat productivity | eng |
dc.subject | slaughter yield | eng |
dc.subject | fattening | eng |
dc.subject | home breeding | eng |
dc.title | Vyhodnocení masné užitkovosti králíků v drobnochovu | cze |
dc.title.alternative | Evaluation of meat rabbit performance in home breeding | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 50552 | |
dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis deals with the meat production of rabbits in home breeding in large breeds, the Checkered Giant rabbit and Flemish Giant rabbit. For comparison, the middle breed of the California rabbit was used. Small breeders are predominantly medium-sized rabbits for their very good cattle yield and short-term fattening. The most important thing for fattening is to achieve mature maturity in the shortest possible time.
In our experiment, the Californian rabbit fattening took 149 days and the average slaughter weight was 3144g. In Checkered Giant rabbit took 171 days and for the Flemish Giant rabbit for 184 days. The average slaughter weight for the Checkered Giant rabbit was 4566g and for the Flemish Giant rabbit 4744g. The lowest slaughter yield of 48.6% in our experiment was achieved by females of Checkered Giant rabbit and the highest 56.7% male California rabbit. | eng |
dc.date.accepted | 2018-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |