Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorŠoch, Miloslav
dc.contributor.authorDáňová, Anna
dc.date.accessioned2022-03-09T07:08:06Z
dc.date.available2022-03-09T07:08:06Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-20
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38949
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo zhodnotit změnu technologie dojení, ročního období a plemene na mléčnou užitkovost dojnic v zemědělském družstvu Budíškovice. Vlastní pozorování probíhalo v kravíně v obci Třebětice. Bylo hodnoceno 209 dojnic. První pozorování se týkalo změny technologie dojení, kdy v podniku probíhala rekonstrukce dojírny. Původní dojírna Farmtec se měnila na dojírnu od firmy Delaval. Během výměny se dojilo na přechodné dojírně od firmy Delaval, která byla postavena venku před areálem. Druhé pozorování souviselo se změnou ročního období. Byly zjišťovány první nádoje otelených krav v jednotlivých měsících. Poslední pozorování se týkalo plemene krav. V podniku chovají krávy holštýnského, českého strakatého plemene, plemene montbeliarde a křížence těchto plemen. Sledování probíhala za různých klimatických podmínek, což mohlo významně ovlivnit dosažené výsledky. Na základě dosažených výsledků bylo zjištěno, že na užitkovost sledovaných krav se významně projevily všechny sledované i další vlivy vnějšího a vnitřního prostředí.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectChov skotucze
dc.subjecttechnologie dojenícze
dc.subjectplemena skotu.cze
dc.subjectCattlebreedingeng
dc.subjectmilking technologyeng
dc.subjectcattlebreeds.eng
dc.titleVliv změny technologie dojení, ročního období a plemene na mléčnou užitkovost krav.cze
dc.title.alternativeEffect to change of the milking technology, the season and the breed for dairycowsmilkproduction.eng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50406
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was to evaluate the change of the milking technology, the season and the breed for dairycowsmilkproduction in the collectivefarm Budíškovice. The studywas taken place in the cowshead in Třebětice village. Collected data wereevaluated for 209 dairycows. The firstobservationexamineschanges in milking technology while the milkingparlor was renovated. Original Farmtecmilkingparlor was changed to a milkingparlorfrom Delavalfirm. During the reconstruction, the milking was taken on the temporarymilkingparlorfrom Delaval, which was builtoutside the area of cowshead. The second observation was related to the change of the season. It was found the firstamount of milkof cowswithcalf in individualmonths. The last observationwas relatedwith the cattlebreed. The companybreeds Holstein, Bohemian Pheasantbreed, Montbeliard breeds and hybrids of these breeds. The monitoring was takenunderdifferentclimaticconditions, whichcouldsignificantlyaffect the results. Based on the results obtained, it was found that all observed and other influences of the external and internal environment were significantly reflected in the performance of the cows studied.eng
dc.date.accepted2018-05-29
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam