Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorRoučová, Eva
dc.contributor.authorČervená, Lucie
dc.date.accessioned2022-03-08T14:06:28Z
dc.date.available2022-03-08T14:06:28Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-01-02
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38308
dc.description.abstractDiplomová práce se v teoretické části zabývá třemi okruhy. První část je věnována projektové metodě na 1. stupni základních škol, ve druhé můžeme naleznout cíle a výstupní kompetence žáka 1. stupně podle RVP pro základní vzdělání. V neposlední řadě zde nalezneme kapitolu o tvořivosti v praktických činnostech a uvedení do historie stolování v minulých staletích. V praktické části je vytvořeno deset projektů, které se zaměřují na přípravu pokrmů a stolování ve výuce. Jsou určeny pro čtvrté a páté třídy základních škol. Součástí jsou i vypracované přípravy jednotlivých pokrmů, zkušenosti z realizace některých projektů, výhody a nevýhody, reakce žáků či formulace obecnějších doporučení pro uplatňování originálních výukových projektů.cze
dc.format103 s. (150 309 znaků).
dc.format103 s. (150 309 znaků).
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectčlověk a svět prácecze
dc.subjectkuchyněcze
dc.subjectzdravé pokrmycze
dc.subjectprojektová metodacze
dc.subjectpříprava pokrmůcze
dc.subjectman and the world of workeng
dc.subjectcuisineeng
dc.subjecthealthy foodeng
dc.subjectproject methodeng
dc.subjectfood preparationeng
dc.titleProjekt: Příprava pokrmů ve výuce na primární školecze
dc.title.alternativePreparation of Dishes in Primary School Educationeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag44835
dc.description.abstract-translatedThis master thesis deals with three topics in the theoretical part. The first part focuses on project method at primary school education; in the second part the goals and output competences of a pupil at primary education according to Framework training programme for primary schools can be found. Finally a chapter about creativity in the subject "practical activities" and introduction to history of food culture in last centuries concludes the theoretical part. In the practical part ten projects that focus on the food preparations and culture in the teaching are created. These are intended for the fourth and fifth classes of primary schools. A part of it are also preparations of the meals, experience from realisation of some projects, advantages and disadvantages, reactions of pupils or formulations of more general recommendations for the use of original educational projects.eng
dc.date.accepted2018-02-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineUčitelství pro 1. stupeň základních školcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeVeselý, Bedřich


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam