Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLorenc, Josef
dc.contributor.authorPokorná, Lucie
dc.date.accessioned2022-03-08T14:06:20Z
dc.date.available2022-03-08T14:06:20Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-01-02
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38292
dc.description.abstractDiplomová práce s názvem Set v proměně životního stylu je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabýváme v úvodu životním stylem různých sociálních skupin a kulturou stolování ve vybraných historických obdobích. V další části práce nahlédneme do historie událostí, které ovlivnily vývoj životního stylu 20. století, jak se v této době formoval design jako samostatná tvůrčí disciplína. Mezi důležité mezníky patřil vznik Bauhausu, jemuž se věnujeme v další kapitole. Následuje krátký pohled na tvorbu z dnešní doby. Praktickou část věnujeme historii fondue, kde vzniklo a v jakých podobách se připravuje dnes. Uvedeme zde také, jaké typy nádob se používají ke konkrétnímu typu fondue. Cílem praktické části je vytvoření setu na fondue pro šest osob. Praktické zpracování - grafická vizualizace, část je realizována v lité keramice.cze
dc.format74 s.
dc.format74 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectfonduecze
dc.subjectsetcze
dc.subjectživotní stylcze
dc.subjectstolovánícze
dc.subjectkulturacze
dc.subjectdesigncze
dc.subjectfondueeng
dc.subjectseteng
dc.subjectlifestyleeng
dc.subjectdiningeng
dc.subjectcultureeng
dc.subjectdesigneng
dc.titleSet v proměně životního stylucze
dc.title.alternativeA set of lifestyle changeseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag17778
dc.description.abstract-translatedThe Master Thesis "Set v proměně životního stylu" is divided into two parts, the theoretical and the practical one. The theoretical part deals with the life style of different social groups and the dining culture in particular historical periods of time. Further it explores the historical events that have impacted the development of the 20th century life style and also the way that the design has been formed as a independend creative discipline. The origin of Bauhaus was a milestone of a great importance and is covered in the next chapter. A quick look at the contemporaty production is followed. The practical part is concerned with the history of fondue, where it was found and what are the kinds of nowaday´s preparation. It will be introduced what sorts of containers are used for given kinds of fondue . The target of the practical part is to make a fondue set for a group of six people. This will be conducted partly by a graphical visualisation and partly by a ceramic realization.eng
dc.date.accepted2018-02-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVV-OV/ZŠcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameMgr.
dc.thesis.degree-programUčitelství pro základní školycze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeBrožka, Petr


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam