Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSchuster, Jan
dc.contributor.authorDostálová, Iveta
dc.date.accessioned2022-03-08T14:03:53Z
dc.date.available2022-03-08T14:03:53Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-03-13
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38262
dc.description.abstractMoje bakalářská práce se zabývá problematikou výživy a způsobem stravování pubescentů a adolescentů na Žďársku. V teoretické části se zaměřuji na výživu, její historii, základní složky výživy a různá doporučení. Dále se věnuji pitnému režimu, obezitě, poruchám příjmu potravy a některým druhům diet. Praktická část je věnována dotazníkovému šetření, které bylo provedeno na třech základních školách a dvou středních školách na Žďársku. Dotazníky obsahují otázky ohledně četnosti stravování, jídelních zvyklostí, zájmu o zdravou výživu, zkušenosti s dietami. Šetření proběhlo na školách v měsíci červnu 2017. Zúčastnilo se ho 486 probandů. Z celkového počtu 486 probandů je 279 žáků základních škol a 207 studentů středních škol. Výsledky dotazníkového šeření jsou vyhodnoceny chronologicky dle sledu jednotlivých otázek v dotaznících.cze
dc.format85 s
dc.format85 s
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvýživacze
dc.subjectpitný režimcze
dc.subjectpodpůrné prostředky a suplementycze
dc.subjectporuchy příjmu potravycze
dc.subjectnutritioneng
dc.subjectdrinking modeeng
dc.subjectsupportive means and supplementseng
dc.subjecteating disordereng
dc.titleJídelní postoje a návyky u žáků 2. st. ZŠ a studentů SŠ na Žďárskucze
dc.title.alternativeFood Position and habits in the group of second grade students and students of high school on Žďárskueng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag52765
dc.description.abstract-translatedMy bachelor´s thesis deals with health diet issues and pubescents´ and adolescents´ way of the nourishing in Žďársko. In theoretical part I focus on the nourishment, its history, basic components of nutriton and give different recommendation. Then I pay attention to fluid intake, obesity, eating disorders and different types of diets. In practical part i deal with a questionnaire survey that had taken place in three elementary schools and two colleges in Žďársko. The survey contained questions about meal frequency, traditions, healthy diet interest or dieting experience. The survey was carried out in June. 486 probands participated in total, 279 coming from elementary schools and 207 being college students. The results of the questionnaire survey are evaluated chronologically by sequences of individual questions in the survey.eng
dc.date.accepted2018-05-15
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereePešek, Milan


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam