Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKrninský, Luboš
dc.contributor.authorFriedlová, Martina
dc.date.accessioned2022-03-08T13:57:38Z
dc.date.available2022-03-08T13:57:38Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-04-23
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/38083
dc.description.abstractHlavním cílem této bakalářské práce je popsat a porovnat průběh odborného výcviku žáků oboru kuchař-číšník na dvou různých pracovištích a upozornit na pozitiva a případná negativa. Zaměřuje se také na získávání odborných kompetencí, které si žáci během odborného výcviku osvojují, a jejich pozdější aplikace v zaměstnání. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se zabývá především vzdělávacími programy, vyučovacími metodami a formami a různými způsoby výuky, které lze při odborném výcviku i mimo něj ve sledovaném oboru aplikovat. Praktickou část tvoří především výstupy dotazníků, které vyplnili žáci sledovaného oboru, a rozhovory s učiteli odborného výcviku. Otázky v těchto dotaznících a rozhovorech měly především za úkol zjistit, jak žáci a učitelé průběh odborného výcviku vnímají, co hodnotí pozitivně a co by naopak zlepšili.cze
dc.format55 s.(11 275)
dc.format55 s.(11 275)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.titlePorovnání odborného výcviku oboru kuchař-číšník v prostředí školní jídelny a restauracecze
dc.title.alternativeComparing profesional training of the profession cook-waitrer in the environment of a school cafeteria and a restauranteng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag50384
dc.description.abstract-translatedThe main aim of this bachelor's thesis is to compare the course of professional training of pupils in the field of cook-waiter in two different workplaces and to draw attention to the positives and possible negatives. It also focuses on the acquisition of professional competencies learned by pupils during their training and their later employment in the job. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The theoretical part deals mainly with educational programs, teaching methods and forms and different ways of teaching, which can be applied in the field of vocational training and beyond in the field of study. The practical part consists mainly of the outputs of the questionnaires filled in by the students of the field of study and interviews with the vocational training teachers. In particular, the questions in these questionnaires and interviews were to find out how pupils and teachers perceive the course of training, how satisfied they are and what they would improve.eng
dc.date.accepted2018-05-31
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineUčitelství odborných předmětůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.contributor.refereeŽlábková, Iva


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam