dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Cvachová, Denisa | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:43:38Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:43:38Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-14 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36927 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce je zaměřena na analýzu využití bioproduktů ve stravovacích zařízeních na území statutárního města České Budějovice. Průzkumy na úrovni stravovacích zařízení jsou doplněny o spotřebitelský průzkum, který zjišťuje názory zákazníků na využití bioproduktů v gastronomii. Dílčím cílem práce je srovnání situace v České republice s vybranými státy Evropské unie. V úvodní části práce jsou na základě odborné literatury představeny základní pojmy týkající se ekologické produkce a stravovacích zařízení. Výstup praktické části obsahuje představení konkrétních stravovacích zařízení s nabídkou biopokrmů, výsledky průzkumu u stravovacích zařízení s i bez nabídky biopokrmů a výsledky spotřebitelského průzkumu. V závěru práce je zhodnocen současný stav a možný budoucí vývoj využití bioproduktů v gastronomii na území města České Budějovice. | cze |
dc.format | 86 s. (135 570) | |
dc.format | 86 s. (135 570) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | bioprodukt | cze |
dc.subject | biopotravina | cze |
dc.subject | biopokrm | cze |
dc.subject | biokvalita | cze |
dc.subject | stravovací zařízení | cze |
dc.subject | certifikace stravovacích zařízení | cze |
dc.subject | ecological agriculture | eng |
dc.subject | product of organic farming | eng |
dc.subject | organic food | eng |
dc.subject | organic farming quality | eng |
dc.subject | eating facility | eng |
dc.subject | certification of eating facilities | eng |
dc.title | Nabídka biopokrmů na území statutárního města České Budějovice | cze |
dc.title.alternative | Supply of organic food in the region of statutory city České Budějovice | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 45977 | |
dc.description.abstract-translated | This diploma thesis is focused on utilisation of organic foods analysis in eating facilities in the region of statutory city České Budějovice. The surveys in eating facilities are replenished by consumers´ survey which considers customers´ opinions about organic foods utilisation in gastronomy.
The partial aim of this thesis is to compare the situation in the Czech Republic with chosen countries in European Union. In the introductory part, there are described basic terms with the help of primary literature which are related to ecological production and eating facilities. The practical chapter is consisted of introduction of concrete eating facilities with organic foods offer and the results of survey between eating facilities with and without organic foods offer and the outcomes from consumers´ survey. In the conclusion, there is appraised the present state and probable future development of organic foods utilisation in gastronomy in the region of city České Budějovice. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-01 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |