dc.contributor.advisor | Orieška, Ján | |
dc.contributor.author | Blechová, Linda | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:43:11Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:43:11Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-09-08 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36861 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zabývá péčí o seniory v ubytovacích a stravovacích zařízeních cestovního ruchu. Objasňuje pojmy jako vnímání seniorů, senioři a jejich životní styl, senioři jako segment trhu cestovního ruchu, požadavky seniorů na standard služeb cestovního ruchu a trendy cestovního ruchu seniorů. Pro samotný výzkum bylo vybráno 7 hotelů v České republice se stravovacím zařízeními. Pro výzkum na straně nabídky byla použita metoda řízeného rozhovoru se zástupci hotelů. Pro výzkum na straně poptávky byla použita metoda dotazníkového šetření spokojenosti seniorů. | cze |
dc.format | 65 s. | |
dc.format | 65 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Senioři | cze |
dc.subject | trh služeb cestovního ruchu | cze |
dc.subject | ubytovací a stravovací služby | cze |
dc.subject | hotel | cze |
dc.subject | turisté třetího věku | cze |
dc.subject | Seniors | eng |
dc.subject | tourism market | eng |
dc.subject | tourism | eng |
dc.subject | third age tourists | eng |
dc.subject | marketing research | eng |
dc.subject | accommodation and catering services | eng |
dc.subject | care for seniors | eng |
dc.title | Péče o seniory v ubytovacích a stravovacích zařízeních cestovního ruchu | cze |
dc.title.alternative | Taking Care of Seniors in Accommodation and Catering Tourism Facilities | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 41275 | |
dc.description.abstract-translated | The diploma thesis deals with care for seniors in accommodation facilities and catering establishments of tourism. It clarifies concepts such as perception of seniors, seniors and their lifestyle, seniors as a market segment, their requirements for standard tourism services and tourism trends of seniors. For the research itself, 7 hotels in the Czech Republic with food service were selected. For the supply-side research, a managed interview method was used. For the research on the demand side, the questionnaire survey method was used. | eng |
dc.date.accepted | 2017-10-13 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |