dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Líbalová, Renata | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:29:13Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:29:13Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-09-09 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36528 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce seznamuje spotřebitele s českou a evropskou legislativou týkající se kvality a bezpečnosti potravin. Dále jsou podrobně popsány orgány dozoru nad autenticitou potravin působící v České republice či související pojmy jako je kvalita a bezpečnost potravin. Následuje stěžejní část věnována samotné autenticitě potravin, která popisuje problematiku falšování potravin včetně důvodů a způsobů falšování potravin. Praktická část práce obsahuje výsledky kontrol potravin SZPI za rok 2015. Následuje analýza dat na základě internetových stránek Potraviny na pranýři. Další část se týká vyhodnocení dotazníkového šetření, které je zaměřeno na vztah spotřebitele k autenticitě a falšování potravin na českém trhu. Praktickou část uzavírá zhodnocení stanovených hypotéz práce. | cze |
dc.format | 101 s. | |
dc.format | 101 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | autenticita potravin | cze |
dc.subject | falšování | cze |
dc.subject | kvalita | cze |
dc.subject | authenticity of foods | eng |
dc.subject | falsification | eng |
dc.subject | quality | eng |
dc.title | Autenticita potravin na českém trhu | cze |
dc.title.alternative | Authenticity of food on the Czech market | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 41735 | |
dc.description.abstract-translated | The Thesis acquaints consumers with Czech and European legislation regarding food quality and safety. There are also described in detail the supervisory autorities for food authenticity operating in Czech Republic and related terms such as food quality and safety. The following is a pivotal part dedicated to the food authenticity, which describes the problem of food adulteration, including the reasons and methods of food adulteration. The practical part contains the results of inspections of food by SZPI for the year 2015. The analysis of the data is based on the website "Potraviny na pranýři". Another part relates to the evaluation of questionnaire, which focuses on consumers's relationship to authenticity and adulteration of food on the Czech market. The practical part is concludes by the evaluation of set hypotheses. | eng |
dc.date.accepted | 2016-10-13 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |