Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorLíbalová, Renata
dc.date.accessioned2021-12-09T08:29:13Z
dc.date.available2021-12-09T08:29:13Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-09-09
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36528
dc.description.abstractDiplomová práce seznamuje spotřebitele s českou a evropskou legislativou týkající se kvality a bezpečnosti potravin. Dále jsou podrobně popsány orgány dozoru nad autenticitou potravin působící v České republice či související pojmy jako je kvalita a bezpečnost potravin. Následuje stěžejní část věnována samotné autenticitě potravin, která popisuje problematiku falšování potravin včetně důvodů a způsobů falšování potravin. Praktická část práce obsahuje výsledky kontrol potravin SZPI za rok 2015. Následuje analýza dat na základě internetových stránek Potraviny na pranýři. Další část se týká vyhodnocení dotazníkového šetření, které je zaměřeno na vztah spotřebitele k autenticitě a falšování potravin na českém trhu. Praktickou část uzavírá zhodnocení stanovených hypotéz práce.cze
dc.format101 s.
dc.format101 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectautenticita potravincze
dc.subjectfalšovánícze
dc.subjectkvalitacze
dc.subjectauthenticity of foodseng
dc.subjectfalsificationeng
dc.subjectqualityeng
dc.titleAutenticita potravin na českém trhucze
dc.title.alternativeAuthenticity of food on the Czech marketeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag41735
dc.description.abstract-translatedThe Thesis acquaints consumers with Czech and European legislation regarding food quality and safety. There are also described in detail the supervisory autorities for food authenticity operating in Czech Republic and related terms such as food quality and safety. The following is a pivotal part dedicated to the food authenticity, which describes the problem of food adulteration, including the reasons and methods of food adulteration. The practical part contains the results of inspections of food by SZPI for the year 2015. The analysis of the data is based on the website "Potraviny na pranýři". Another part relates to the evaluation of questionnaire, which focuses on consumers's relationship to authenticity and adulteration of food on the Czech market. The practical part is concludes by the evaluation of set hypotheses.eng
dc.date.accepted2016-10-13
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam