Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorPaclík, Ladislav
dc.date.accessioned2021-12-09T08:27:49Z
dc.date.available2021-12-09T08:27:49Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-09-09
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36426
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena především na čaj a jeho popularitu mezi jeho konzumenty, a také na popularitu fenoménu čajoven v České republice. Teoretická část práce je soustředěna na rostlinu Camellia sinensis, ze které se čaj vyrábí. Pozornost je zaměřena na pěstování čaje, úpravu a zpracování čaje, rozdělení čaje z nejrůznějších pohledů a obchod s čajem. Mimo jiné je zde zmíněno rozdělení čaje podle českých legislativních norem. Praktická část je rozdělena do tří částí. První část spočívá v analýze produktových a prodejních formátů čaje na českém trhu, to znamená v jakých formách a na jakých místech mohou konzumenti čaj zakoupit (např. v maloobchodní síti, v lékárně, v obchodě se zdravou výživou apod.). Druhá část představuje dotazníkové šetření, které zjišťuje preference v konzumaci čaje a popularitu čajoven mezi spotřebiteli, ve snaze zjistit, který prodejní formát čaje je mezi spotřebiteli nejoblíbenější. Třetí část je založena na rozhovoru s panem Alešem Juřinou, jednatelem společnosti Spolek milců čaje, s.r.o., která provozuje franchisovou síť čajoven v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v USA.cze
dc.format124 s. (32 492)
dc.format124 s. (32 492)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectčajcze
dc.subjectCamellia sinensiscze
dc.subjectčajovnycze
dc.subjectdotazníkové šetřenícze
dc.subjectvýzkumcze
dc.subjectfranchisingcze
dc.subjectDobrá čajovnacze
dc.subjectteaeng
dc.subjectCamellia sinensiseng
dc.subjecttearoomseng
dc.subjectquestionnaire surveyeng
dc.subjectresearcheng
dc.subjectfranchisingeng
dc.subjectDobrá čajovnaeng
dc.titleZákladní produktové a prodejní formáty čaje. Čajovnycze
dc.title.alternativeBasic product and sales formats of tea. Tearoomseng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag44115
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is oriented primarily on tea and the popularity among its consumers, and also on popularity of the "phenomenon" tearooms in the Czech Republic. The theoretical part of thesis deals with Camellia sinensis, the plant of which is tea produced. The attention is paid to the cultivation of tea as well as on the treatment of tea, the distribution of tea and the trade with tea. Finally, it is also mentioned the distribution of tea according to Czech legislative requirements. The practical part is divided into three parts. The first one is analysis of products and sales formats of tea on Czech market, it means in which forms and where can consumers tea buy (for example in retail network, in pharmacy, in health food store etc.). The second part presents a questionnaire survey, which focuses on consumer preferences in tea consumption and their popularity of tearooms, in order to find out which retail formats of tea are the most popular among the consumers. The third part is based on interview with Mr. Aleš Juřina, the CEO of company Spolek milců čaje, s.r.o., which operates franchise network of tearooms in the Czech Republic, in Slovakia, in Hungary and in the USA.eng
dc.date.accepted2016-10-12
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam