Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorŠkabradová, Kristýna
dc.date.accessioned2021-12-09T08:26:34Z
dc.date.available2021-12-09T08:26:34Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36368
dc.description.abstractTématem této bakalářské práce jsou potravinové banky v podmínkách České republiky. Cílem je identifikace obecné praxe potravinových bank pomocí dotazníkového šetření. Dalším cílem je popis Národní potravinové sbírky z pohledu přímého účastníka a také podpora fyzického založení potravinové banky v Jihočeském kraji. Literární přehled se zabývá potravinovým problémem, konkrétně je zaměřen na hlad a nedostatečnou výživu. Další podkapitoly se zabývají problematikou plýtvání potravinami a potravinovými bankami. V praktické části jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření na úrovni potravinových bank v České republice. Dále je vyhodnoceno pozorování provedené v rámci Národní potravinové sbírky 2015. Poslední část praktické práce tvoří samotný popis procesu založení Potravinové banky Jihočeského kraje.cze
dc.format82 s. (142 293 znaků)
dc.format82 s. (142 293 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectplýtvání potravinamicze
dc.subjectpotravinová bankacze
dc.subjectČeská federace potravinových bankcze
dc.subjectEvropská federace potravinových bankcze
dc.subjectfood wasteeng
dc.subjectfood bankeng
dc.subjectCzech Federation of Food Bankseng
dc.subjectEuropean Federation of Food Bankseng
dc.titlePotravinové banky v podmínkách České republikycze
dc.title.alternativeFood banks in the Czech Republiceng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag41758
dc.description.abstract-translatedThe aim of this bachelor thesis is to identify the operation of food banks in the Czech Republic. It is also to outline how the National Food Collection works, last but not least, to contribute to the network of food banks in the Czech Republic being complete, i.e. for there to be a food bank in every region. The theoretical part is about the food problem; specifically, it focuses on identifying hunger and malnutrition. It also defines food waste and offers a way to resolve this problem - food banks. The practical part consists of questionnaire survey, which is performed at the level of the eleven food banks in the Czech Republic. Another part of the practical part is observation of the National Food Collection. And the last part is the actual establishment of a missing Food Bank in the South Bohemian Region.eng
dc.date.accepted2016-05-25
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam