Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorDoležalová, Hana
dc.contributor.authorMatiko, Oleksandr
dc.date.accessioned2021-12-09T08:26:32Z
dc.date.available2021-12-09T08:26:32Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-04-15
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36366
dc.description.abstractCílem bakalářské práce je zmapování situace na českém trhu s fairtradovými výrobky z kakaa a čokolády, a přiblížit, jak funguje fair trade pro pěstitele a obchodníky. V rámci konceptu fair trade je popsán certifikační systém Fairtrade, jenž uděluje ochrannou známku Fairtrade?. V návaznosti na certifikační proces jsou vymezeny příslušné produkční standardy pro pěstitele a obchodníky s kakaovými boby. Práce se také zabývá dodavatelskými a zpracovatelskými aktivitami na území České republiky. Na základní charakteristiku navazují analytická šetření, zaměřená na nabídku konkrétních produktů v maloobchodních jednotkách, a spotřebitelské chování při nákupu fairtradových výrobků z kakaa a čokolády.cze
dc.format68 s. (96 195 znaků)
dc.format68 s. (96 195 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectfair tradecze
dc.subjectkakaocze
dc.subjectčokoládacze
dc.subjectcertifikační systémcze
dc.subjectstandardycze
dc.subjectvýrobekcze
dc.subjectpropagacecze
dc.subjecttrhcze
dc.subjectČeská republikacze
dc.subjectfair tradeeng
dc.subjectcocoaeng
dc.subjectchocolateeng
dc.subjectcertification systemeng
dc.subjectstandardseng
dc.subjectproducteng
dc.subjectpromotioneng
dc.subjectmarketeng
dc.subjectthe Czech Republiceng
dc.titleFairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhucze
dc.title.alternativeFair trade cocoa beans, cocoa and chocolate on the Czech marketeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag41756
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work is describe the situation of fair trade cocoa and chocolate products on the Czech market, and describe how fair trade works for producers and traders. As part of fair trade is described the Fairtrade certification system, which provides the trademark Fairtrade?. Following the certification process, there are defined production standards for cocoa small producers and traders. The work also focuses on the supply and processing activities in the Czech Republic. The description is followed by an analysis focused on offering fair trade pro-ducts in retail units and consumer´s opinions, choices and behaviour in the field of fair trade cocoa and chocolate productseng
dc.date.accepted2016-05-24
dc.description.departmentEkonomická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineObchodní podnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Ekonomická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programEkonomika a managementcze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam