dc.contributor.advisor | Doležalová, Hana | |
dc.contributor.author | Matiko, Oleksandr | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:26:32Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:26:32Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36366 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je zmapování situace na českém trhu s fairtradovými výrobky z kakaa a čokolády, a přiblížit, jak funguje fair trade pro pěstitele a obchodníky. V rámci konceptu fair trade je popsán certifikační systém Fairtrade, jenž uděluje ochrannou známku Fairtrade?. V návaznosti na certifikační proces jsou vymezeny příslušné produkční standardy pro pěstitele a obchodníky s kakaovými boby. Práce se také zabývá dodavatelskými a zpracovatelskými aktivitami na území České republiky. Na základní charakteristiku navazují analytická šetření, zaměřená na nabídku konkrétních produktů v maloobchodních jednotkách, a spotřebitelské chování při nákupu fairtradových výrobků z kakaa a čokolády. | cze |
dc.format | 68 s. (96 195 znaků) | |
dc.format | 68 s. (96 195 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | fair trade | cze |
dc.subject | kakao | cze |
dc.subject | čokoláda | cze |
dc.subject | certifikační systém | cze |
dc.subject | standardy | cze |
dc.subject | výrobek | cze |
dc.subject | propagace | cze |
dc.subject | trh | cze |
dc.subject | Česká republika | cze |
dc.subject | fair trade | eng |
dc.subject | cocoa | eng |
dc.subject | chocolate | eng |
dc.subject | certification system | eng |
dc.subject | standards | eng |
dc.subject | product | eng |
dc.subject | promotion | eng |
dc.subject | market | eng |
dc.subject | the Czech Republic | eng |
dc.title | Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu | cze |
dc.title.alternative | Fair trade cocoa beans, cocoa and chocolate on the Czech market | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 41756 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this work is describe the situation of fair trade cocoa and chocolate products on the Czech market, and describe how fair trade works for producers and traders. As part of fair trade is described the Fairtrade certification system, which provides the trademark Fairtrade?. Following the certification process, there are defined production standards for cocoa small producers and traders. The work also focuses on the supply and processing activities in the Czech Republic. The description is followed by an analysis focused on offering fair trade pro-ducts in retail units and consumer´s opinions, choices and behaviour in the field of fair trade cocoa and chocolate products | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-24 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |