dc.contributor.advisor | Srbová, Alena | |
dc.contributor.author | Kopecká, Štěpánka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T08:25:08Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T08:25:08Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.date.submitted | 2016-04-15 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36276 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce bylo doporučení návrhů na zlepšení informovanosti spotřebitelů o povinných údajích na obalech potravinářských výrobků s využitím výsledků z terénního výzkumu.
V teoretické části byla vysvětlena klíčová slova a zabývala se povinnými údaji a jejich významem na obalech potravinářských produktů. Některé z informací uváděné na obalech jsou povinné a některé jsou dobrovolné. Práce také vysvětluje, proč je důležité věnovat těmto údajům pozornost.
V praktické části práce přináší přehled, jak spotřebitelé vnímají tyto údaje a jejich důležitost, o které údaje se nejvíce zajímají a zda se zajímají o složení potravinářských produktů. Dále práce zkoumá, zda se spotřebitelé zajímají o přídatné látky a proč. Dále se zabývá tím, zda si spotřebitele dohledávají další informace o potravinářských produktech a kde. Nakonec jsou v práci uvedeny dva návrhy na zlepšení informovanosti spotřebitelů. | cze |
dc.format | 86 s. | |
dc.format | 86 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | Obal potravin | cze |
dc.subject | povinné informace | cze |
dc.subject | dobrovolné informace | cze |
dc.subject | spotřebitel | cze |
dc.subject | Food packaging | eng |
dc.subject | mandatory information | eng |
dc.subject | voluntary information | eng |
dc.subject | consumer | eng |
dc.title | Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků | cze |
dc.title.alternative | Mandatory information on food packaging | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 41314 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this bachelor thesis was to recommended suggestions for improvement information about mandatory information using the result of research.
In the theoretical part was explained the key words and it deals with mandatory information and this importance on food packaging. Some of this information is mandatory and some is voluntary given. The work explains why it is essential to pay attention to this information.
In the practical part of thesis, the work brings the overview of the consumer´s percieve this information and this importance, which of this information is the most interesting for consumers, whether they are interested in composition of a food product. Further analysis depicts if consumers are interested in additives and why they are interested. Last but not least the survey is focused on the fact if consumers search other information about food products and where. Finally the work contains two suggestions for improvement. | eng |
dc.date.accepted | 2016-05-23 | |
dc.description.department | Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Obchodní podnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Ekonomická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Ekonomika a management | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |