• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Ekonomická fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Ekonomická fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Systém řízení a konkurenceschopnost malého podniku

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.513Mb)
    Posudek vedoucího práce (15.41Kb)
    Posudek oponenta práce (14.92Kb)
    Průběh obhajoby práce (101.2Kb)
    Datum
    2016
    Autor
    Zadražilová, Klára
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Bakalářská práce je zaměřena na systém řízení a konkurenceschopnost ve vybraném malém podniku. Cílem práce je tyto oblasti zhodnotit a navrhnout jejich zlepšení. Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou charakterizovány pojmy malý podnik, systém řízení a konkurenceschopnost. Pro praktickou část bakalářské práce bylo zvoleno interiérové centru Zdravé pohodlíčko, s.r.o. se sídlem v Jindřichově Hradci. Vybraný podnik je analyzován z hlediska systému řízení a konkurenceschopnosti. Použitými metodami jsou nestrukturovaný rozhovor s majitelem vybrané společnosti, dotazníkové šetření, Porterův model pěti sil a analýzy silných a slabých stránek, příležitostí a ohrožení. V analýze konkurenceschopnosti jsou uvedeny a charakterizovány tři podniky, které sledovaná společnost považuje za své konkurenty. Poté je srovnání těchto konkurentů s analyzovanou společností. Systém řízení v analyzované společnosti je rozdělen na řízení zaměstnanců, vztahů se zákazníky, zásob a času podnikatele. V oblasti zabývající se konkurenceschopností je uvedena ekologie, inovace a lidské zdroje jako významné konkurenční výhody. Výsledkem práce jsou návrhy v oblasti systému řízení a konkurenceschopnosti. Tyto návrhy se mohou stát inspirací pro majitele sledovaného podniku. V oblasti systému řízení byla navržena např. změna v odměňování zaměstnanců, přijmout brigádníka, výprodej skladových zásob zboží a řádné plánování času majitele společnosti. V oblasti konkurenceschopnosti byly navrženy např. průzkumy spokojenosti u zákazníků, mít přehled o konkurenci, sjednání určitých podmínek s dodavateli, maloobchod má mít odpovědný a proškolený personál, najít příležitost maloobchodu v moderních trendech bydlení (ekologie a zdraví obyvatel) a společnost by si měla připravit plán aktivit při možném vstupu konkurence na trh.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36187
    Kolekce
    • Ekonomická fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV