• Přihlásit se
    Zobrazit záznam 
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Ekonomická fakulta
    • Zobrazit záznam
    •   Domovská stránka repozitáře publikací JU
    • Kvalifikační práce
    • Bakalářské práce
    • Ekonomická fakulta
    • Zobrazit záznam
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků

    Thumbnail
    Zobrazit/otevřít
    Plný text práce (1.563Mb)
    Posudek vedoucího práce (15.12Kb)
    Posudek oponenta práce (15.50Kb)
    Průběh obhajoby práce (107.1Kb)
    Datum
    2016
    Autor
    Kinclová, Kateřina
    Metadata
    Zobrazit celý záznam
    Abstrakt
    Bakalářská práce je zaměřena na téma: "Povinné údaje na obalech potravinářských výrobků." Je důležité, aby spotřebitel věděl, jaké povinné označení na potravinách existuje a díky tomu se mohl řádně rozhodnout, jakou potravinu si koupí. Následující téma se zabývá potravinovou legislativou, která s touto problematikou úzce souvisí. Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je zaměřena na teoretická východiska, kde jsou více rozebrány základní pojmy daného tématu. Kromě označování potravin, je podstatné pochopit úzce související téma ochrana spotřebitele, které je zde představeno. Dále jsou zde popisovány instituce zabezpečující ochranu spotřebitele a legislativní předpisy. Hlavní náplní je oblast potravin v České republice, kde je uvedena potravinová strategie, legislativní předpisy zkoumající označování potravin, a jsou detailně popsány povinné údaje na obalech potravin. Součástí této práce je i praktická část, která se zaměřuje na dotazníkové šetření a hloubkový rozhovor s pracovníkem Státní zemědělské a potravinové inspekce. Dotazník je vytvořen na základě aplikování literární rešerše do praxe, který později zkoumá informovanost respondentů v různých částech České republiky. Pomocí analyzování dat byly navrženy návrhy a zlepšení problému vyplívající z průzkumu. Označování potravin a převážně povinné údaje na obalech jsou mladou problematikou, kterou se ČR začala zabývat, a proto spoustu spotřebitelů nemá o tomto tématu povědomí. Je nezbytné, aby byl spotřebitel dostatečně o této problematice informován. Cílem této práce je zvýšení povědomí o povinných údajích na obalech potravin a tím snížit riziko klamání spotřebitele a umožnit mu vhodnou možnost volby.
    URI
    https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/36186
    Kolekce
    • Ekonomická fakulta

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV
     

     

    Procházet

    Vše v repozitářiTypy publikacíDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slovaTato kolekceDle data publikováníAutořiNázvyKlíčová slova

    Můj účet

    Přihlásit seZaregistrovat se

    DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
    Kontaktujte nás | Vyjádření názoru | Na tomto webu jsou používány pouze cookies nezbytně nutné pro zajištění fungování webu, pro které není nutné získat souhlas.
    Theme by 
    Atmire NV