Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorLád, František
dc.contributor.authorBrabenec, Petr
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:24Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:24Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35783
dc.description.abstractCílem diplomové práce, bylo zaměřit se na výživu dojnic v zemědělském podniku, právě výživa je nejdůležitějším faktorem při výrobě mléka. Úvodní část práce je zaměřena na literární přehled, v něm je stručně popsán proces trávení, hodnocení živin v krmných dávkách a posouzení směsných krmných dávek. Pozornost byla zaměřena ne techniku krmení v podniku, byl hodnocen příjem sušiny dojnicemi. Dojnice byly na podniku krmeny směsnými krmnými dávkami (TMR), vzorky byly zasílány k vyhodnocení do akreditované laboratoře a porovnány s normou NRC (2001). Dalším kritériem bylo hodnocení struktury pevných částic pomocí Penn state separatoru (2002), výsledky se porovnávaly s doporučenou normou a hodnotila se i stejnorodost struktury směsné krmné dávky. V práci je hodnoceno složení krmné dávky, kde převládá zastoupení kukuřičné siláže, je popsána variabilita škrobu v kukuřičné siláži ve sledovaném období. V práci je popsáno hodnocení nestráveného škrobu z hovězích výkalů, vzorky byly opět analyzovány v akreditované laboratoři a posuzovány podle doporučené normy, jsou popsány pravděpodobné příčiny zvýšeného obsahu nestráveného škrobu v hovězím výkalu. Částečně jsou zmíněny také ukazatele produkce mléka. Byly použity informace od českých i zahraničních autorů.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectdojnicecze
dc.subjectmlékocze
dc.subjectškrobcze
dc.subjectsměsná krmná dávkacze
dc.subjectdairy cowseng
dc.subjectmilkeng
dc.subjectstarcheng
dc.subjecttotal mixed rationeng
dc.titleZhodnocení managementu výživy dojnic v daném zemědělském podnikucze
dc.title.alternativeAssessment of dairy management in a given farmeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag50563
dc.description.abstract-translatedMy diploma thesis is based on the observation of dairy cows nutrition at the farm, nutrition is the most important factor in the production of milk. The introduction of my thesis is focused on a literary overview, which briefly describes the process of digestion, evaluation of nutrients in feed doses and assessment of mixed feed doses. Attention is focused on feed technology in the farm, there was evaluated the intake of dry matter by dairy cows. Dairy cows were fed by total mixed ration (TMR), samples were sent for evaluation to an accredited laboratory and compared to NRC (2001). Another criterion was the evaluation of the particle structure by the Penn state separator (2002), the results were compared with the recommended standard, there was evaluated the homogeneity of the mixed feed structure too. The thesis evaluate composition of the feed ration, where maize silage is predominanting, there is described the variability of starch in maize silage in the monitored period. The thesis describes the evaluation of ungraded starch from bovine feces, samples were again analyzed in an accredited laboratory and evaluated according to the recommended standard, and the probable causes of increased content of unstressed starch in beef excrement are described. Some of the milk production indicators are also mentioned. There was used the informations of Czech and foreign authors.eng
dc.date.accepted2017-06-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam