Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorHudská, Miluše
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:17Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:17Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35776
dc.description.abstractPráce se zabývá sušením jablek a jejich změnami v průběhu dlouhodobého skladování. Teoretická část byla zpracována rešerší, která přináší poznatky o sušení jablek, jejich požadavkům při prodeji, volbě správné suroviny, zákroky vůči enzymům a senzorické analýze. Senzorická analýza byla významnou součástí praktické části, neboť na jejím základě byla postavena praktická část. Cílem práce bylo porovnat mezi sebou tři odrůdy sušených jablek. Bodovou stupnicovou zkouškou nebyly zjištěny rozdíly mezi odrůdami, ale při každém posuzovaném deskriptoru bylo zjištěno, že kvalita klesá. Pořadová zkouška byla použita jako druhá zkouška senzorické analýzy, kterou se stanovilo vývoj senzorické jakosti a seřazení vzorků od nejlepšího po nejhorší. Bylo zjištěno, že všechny tři odrůdy si uchovaly své specifické znaky pět měsíců, tedy devět měsíců od počátku výroby. Delší skladování bylo zjištěno jako nevyhovující.cze
dc.format61 s. (86 588 znaků)
dc.format61 s. (86 588 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectSušená jablkacze
dc.subjectpořadová zkouškacze
dc.subjectbodová zkouškacze
dc.subjectIdaredcze
dc.subjectJonagoldcze
dc.subjectGolden Deliciouscze
dc.subjectDried appleseng
dc.subjectserial testeng
dc.subjectscaling-point testeng
dc.subjectIdaredeng
dc.subjectJonagoldeng
dc.subjectGolden Deliciouseng
dc.titleZměny vybraného sušeného ovoce během skladování a jejich vliv na senzorickou jakostcze
dc.title.alternativeThe changes of selected dried fruit during storage and their effect on the sensory qualityeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag48020
dc.description.abstract-translatedThesis is focused on thy drying of apples and their changes during long-term storage. The theoretical part was written using the research, which brings findings about the drying of apples, their requirements during sale, selection of right raw material, interventions against enzymes and sensory analysis. The sensory analysis was a significant part of the practical part, because the practical part was based on it. Objective of the thesis was to compare three varieties of dried apples. By the scaling-point test there were not discovered by differences between varieties, but during each assessed descriptor there was discovered, that the quality is decreasing. The serial test was used as a second test of the sensory analysis, which determined the development of sensory quality and ordering of samples from the best to the worst. It was discovered, that all there varieties kept their specific characteristics for five months, i.e. eight months from the commencement of production. Longer storage was assessed as inconvenient.eng
dc.date.accepted2017-06-15
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělské inženýrství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam