Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSamková, Eva
dc.contributor.authorPecová, Lenka
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:12Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:12Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35772
dc.description.abstractPři technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody mohou výskyt a zastoupení jednotlivých mastných kyselin měnit a ovlivňovat tak nutriční hodnotu výrobku. Cílem diplomové práce bylo posouzení zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a vyhodnocení rozdílů ve spektru mastných kyselin v kozím mléce a z něj vyrobeného jogurtu.cze
dc.format55
dc.format55
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkozí mlékocze
dc.subjectsložení mlékacze
dc.subjectmléčný tukcze
dc.subjectmastné kyselinycze
dc.subjectjogurtcze
dc.subjectgoat milkeng
dc.subjectmilk compositioneng
dc.subjectmilk fateng
dc.subjectfatty acidseng
dc.subjectyoghurteng
dc.titleZastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktucze
dc.title.alternativeFatty acid composition of caprine milk and milk productseng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag48007
dc.description.abstract-translatedChanges occur in milk during the technological processing of raw milk, which also affect the properties of milk fat. Dairy products may have different properties compared to the raw milk. Chemical and microbial processes can alter the presence and distribution of individual fatty acids and thus influence the nutritional value of the product. The aim of this thesis was to assess the presence of fatty acids in milk fat of goat milk and to evaluate differences in the spectrum of fatty acids in goat milk and yoghurt produced from it.eng
dc.date.accepted2017-06-14
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineBiologie a ochrana zájmových organismůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělská specializacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam