dc.contributor.advisor | Samková, Eva | |
dc.contributor.author | Pecová, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:39:12Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:39:12Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35772 | |
dc.description.abstract | Při technologickém zpracování suroviny nastávají v mléce změny, které mají vliv i na vlastnosti mléčného tuku. Mléčné výrobky mohou mít v porovnání s původní surovinou odlišné vlastnosti. Chemické a mikrobiální pochody mohou výskyt a zastoupení jednotlivých mastných kyselin měnit a ovlivňovat tak nutriční hodnotu výrobku.
Cílem diplomové práce bylo posouzení zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a vyhodnocení rozdílů ve spektru mastných kyselin v kozím mléce a z něj vyrobeného jogurtu. | cze |
dc.format | 55 | |
dc.format | 55 | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | kozí mléko | cze |
dc.subject | složení mléka | cze |
dc.subject | mléčný tuk | cze |
dc.subject | mastné kyseliny | cze |
dc.subject | jogurt | cze |
dc.subject | goat milk | eng |
dc.subject | milk composition | eng |
dc.subject | milk fat | eng |
dc.subject | fatty acids | eng |
dc.subject | yoghurt | eng |
dc.title | Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu | cze |
dc.title.alternative | Fatty acid composition of caprine milk and milk products | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 48007 | |
dc.description.abstract-translated | Changes occur in milk during the technological processing of raw milk, which also affect the properties of milk fat. Dairy products may have different properties compared to the raw milk. Chemical and microbial processes can alter the presence and distribution of individual fatty acids and thus influence the nutritional value of the product.
The aim of this thesis was to assess the presence of fatty acids in milk fat of goat milk and to evaluate differences in the spectrum of fatty acids in goat milk and yoghurt produced from it. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-14 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Biologie a ochrana zájmových organismů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělská specializace | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |