Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSmetana, Pavel
dc.contributor.authorHadáčková, Gabriela
dc.date.accessioned2021-12-09T07:39:08Z
dc.date.available2021-12-09T07:39:08Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35768
dc.description.abstractHlavním a dosud nepřekonaným systémem v oblasti hygieny potravin je systém HACCP (systém analýzy rizik a stanovení kritických kontrolních bodů). V České republice platí pro výrobce potravin povinnost zavést systém kritických kontrolních bodů do svých podniků. To znamená určit ve výrobním procesu místa (kritické body), ve kterých je největší riziko porušení bezpečnosti potravin, tato místa monitorovat, pravidelně kontrolovat a evidovat záznamy. Podstatou řádně vedeného a funkčního systému HACCP je výroba bezpečných potravin a tím ochrana spotřebitelů, ale i ochrana samotného výrobce. V této práci byly pro vybraný podnik navrhnuty dokumenty, které jsou nedílnou součástí systému HACCP. Dále byla provedena analýza nebezpečí, jejímž výsledkem bylo stanovení kontrolních bodů (CP) a dvou kritických kontrolních bodů (CCP) v rámci výrobního kroku chlazení a balení.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectHACCPcze
dc.subjectbezpečnost potravincze
dc.subjectkritický bodcze
dc.subjectporážka drůbežecze
dc.subjectHACCPeng
dc.subjectFood safetyeng
dc.subjectCritical pointeng
dc.subjectbutchery of poultryeng
dc.titleSystémy sledování hygieny v praxi - realizace systému HACCP ve vybraném zpracovatelském podnikucze
dc.title.alternativeSystems for monitoring hygiene in practice - implementation of the HACCP system in the selected processing planteng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag47988
dc.description.abstract-translatedSystem of HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is the main and unbroken system in the field of food safety. There is a duty for food producers in the Czech Republic to implement a system of critical control points into their business. It means to identify points (critical) in the process of production where can be the highest hazard for food safety, to monitor these points, to control and register data regularly. Production of safety food, protection of consumers, and also protection of a producer is the principle and result of proper and functional system of HACCP. Documents, an indivisible part of system of HACCP, were drafted for a selected company. Analysis of hazards was also done with the result of setting control points (CP) and two of critical control points (CCP) in a production step of cooling and packing.eng
dc.date.accepted2017-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineAgropodnikánícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZemědělské inženýrstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam