dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Ziegler, Martin | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:38:48Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:38:48Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35746 | |
dc.description.abstract | Diplomová práce se zaměřuje na základní fakta o problematice plýtvání potravinami na světové úrovni a v České republice. Popisuje celkový problém
a rozlišuje terminologii ztrát potravin, plýtvaní potravin apod. Praktická část se zabývá analýzou spotřeby potravin spotřebitelů, pomocí dotazníkového šetření v regionu Tábor. Cílem bylo zjistit, zda dotázaní respondenti mají znalosti v této tématice, dalším cílem bylo zjistit četnost jejich nákupu
a spotřeba potravin v jejich domácnostech a jak likvidují zbylé potraviny. Úkolem je také navrhnout vlastní řešení tohoto problému, protože plýtvání potravin představuje složitý ekonomický, environmentální, sociální a etický problém. Závěrečná část práce se věnuje vlastním návrhům řešením a zjištěním nutnosti vzniku potravinové banky v regionu Tábor. | cze |
dc.format | 68s. (84015 znaků) | |
dc.format | 68s. (84015 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | plýtvání potravin | cze |
dc.subject | potravina | cze |
dc.subject | potravinová banka | cze |
dc.subject | potravinový odpad | cze |
dc.subject | datum spotřeby | cze |
dc.subject | datum minimální trvanlivosti | cze |
dc.subject | food waste | eng |
dc.subject | foodstuff | eng |
dc.subject | bank of food | eng |
dc.subject | food refuse | eng |
dc.subject | use by date | eng |
dc.subject | best before date | eng |
dc.title | Potraviny nejsou odpad | cze |
dc.title.alternative | Food is not waste | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 46759 | |
dc.description.abstract-translated | The thesis is concerned with a basic fact about the issue of food waste in
a global level and in the Czech Republic as well. It Describes the overall problem and distinguishes a terminology of food loss, food waste etc.
The practical part analyzes the consumption of food consumers via questionnaire in the region of Tabor. The goal was to determine whether the respondents are knowledgeable in this matter another aim was to find out the frequency of their purchase and consumption of food in their homes or how they liquidate the remaining food. The challenge is also to propose the own solution of this problem, because waste represents a complex economic, environmental, social and ethical problem. The final part deals with its own proposals for solutions and it finds out the need to establish food banks in the region of Tabor. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Agropodnikání | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělské inženýrství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |