Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorKernerová, Naděžda
dc.contributor.authorStraková, Karolína
dc.date.accessioned2021-12-09T07:38:43Z
dc.date.available2021-12-09T07:38:43Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35741
dc.description.abstractCílem diplomové práce bylo ve vybraném podniku porovnat ukazatele snášky u slepic chovaných pro produkci konzumních vajec, tj. hybridů Hy-Line Brown a Hy-Line White. Vybrané parametry snášky byly hodnoceny v průběhu 12měsíčního snáškového cyklu. V chovu byla za sledované období dosažena intenzita snášky 86,8 %, snáška na počáteční stav nosnic 26,5 vajec, podíl vajec zařazených do 1. třídy jakosti 96,4 %, úhyn nosnic 1,06 %, spotřeba krmné směsi na 1 vejce 130,0 g a spotřeba krmné směsi na 1 krmný den 110,8 g. Hybrid Hy-Line Brown vykázal vyšší intenzitu snášky (88,0 %, resp. 85,2 %), snášku vajec na počáteční stav (26,7 vajec, resp. 26,1 vajec) a nižší spotřebu krmné směsi na 1 vejce (128,7 g, resp. 133,2 g). U hybrida Hy-Line White byl zjištěn statisticky významný vyšší podíl vajec zařazených do 1. jakosti (97,3 %, resp. 85,4 %), statisticky vysoce významný nižší úhyn (0,49 %, resp. 1,51 %) a statisticky vysoce významně nižší spotřeba krmné směsi na 1 snesené vejce (100,7, resp. 114,9 g).cze
dc.format51 s. (67 857 znaků)
dc.format51 s. (67 857 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectnosné slepice; genotyp; Hy-Line White; Hy-Line Brown; ukazatele užitkovosticze
dc.subjectlaying hen; strain; Hy-Line White; Hy-Line Brown; production performanceeng
dc.titleVliv genotypu na produkci konzumních vajec ve vybraném chovucze
dc.title.alternativeThe influence of the strain on the production of consumable eggs in the selected farmeng
dc.typediplomová prácecze
dc.identifier.stag46727
dc.description.abstract-translatedThe aim of this thesis was to compare the indicators of egg production of hens which are bred for production of consumable eggs i.e. Hy-Line Brown and Hy-Line White in selected farms. Selected parameters of egg production were evaluated during 12-months-laying cycle. In the selected farm during the monitored period was achieved the intensity of laying 86,8 %, laying at the initial state 26.5 eggs, number of eggs included in first quality class 96.4%, mortality of egg layer 1.06%, consumption of compound feed per 1 egg 130.0 g and consumption of compound feed per 1 feeding day 110.8 g. Hy-Line Brown showed higher intensity of laying (88,0 %, respectively 85,2 %), laying at the initial state 26.7 eggs, respectively 26.1 eggs, lower consumption of compound feed 128.7 g, respectively 133.2 g. Hy-Line White showed a statistically significant higher proportion of eggs included in the first quality (97.3%, respectively 85.4%), statistically significant lower mortality (0.49% and 1.51%) and statistically significantly lower consumption mixtures per 1 egg (100.7, respectively 114.9 g).eng
dc.date.accepted2017-06-12
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam