dc.contributor.advisor | Kernerová, Naděžda | |
dc.contributor.author | Straková, Karolína | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:38:43Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:38:43Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35741 | |
dc.description.abstract | Cílem diplomové práce bylo ve vybraném podniku porovnat ukazatele snášky u slepic chovaných pro produkci konzumních vajec, tj. hybridů Hy-Line Brown
a Hy-Line White. Vybrané parametry snášky byly hodnoceny v průběhu 12měsíčního snáškového cyklu.
V chovu byla za sledované období dosažena intenzita snášky 86,8 %, snáška na počáteční stav nosnic 26,5 vajec, podíl vajec zařazených do 1. třídy jakosti
96,4 %, úhyn nosnic 1,06 %, spotřeba krmné směsi na 1 vejce 130,0 g a spotřeba krmné směsi na 1 krmný den 110,8 g.
Hybrid Hy-Line Brown vykázal vyšší intenzitu snášky (88,0 %, resp.
85,2 %), snášku vajec na počáteční stav (26,7 vajec, resp. 26,1 vajec) a nižší spotřebu krmné směsi na 1 vejce (128,7 g, resp. 133,2 g). U hybrida Hy-Line White byl zjištěn statisticky významný vyšší podíl vajec zařazených do 1. jakosti (97,3 %, resp.
85,4 %), statisticky vysoce významný nižší úhyn (0,49 %, resp. 1,51 %) a statisticky vysoce významně nižší spotřeba krmné směsi na 1 snesené vejce (100,7, resp.
114,9 g). | cze |
dc.format | 51 s. (67 857 znaků) | |
dc.format | 51 s. (67 857 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | nosné slepice; genotyp; Hy-Line White; Hy-Line Brown; ukazatele užitkovosti | cze |
dc.subject | laying hen; strain; Hy-Line White; Hy-Line Brown; production performance | eng |
dc.title | Vliv genotypu na produkci konzumních vajec
ve vybraném chovu | cze |
dc.title.alternative | The influence of the strain on the production of consumable eggs in the selected farm | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 46727 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this thesis was to compare the indicators of egg production of hens which are bred for production of consumable eggs i.e. Hy-Line Brown and
Hy-Line White in selected farms. Selected parameters of egg production were evaluated during 12-months-laying cycle.
In the selected farm during the monitored period was achieved the intensity of laying 86,8 %, laying at the initial state 26.5 eggs, number of eggs included in first quality class 96.4%, mortality of egg layer 1.06%, consumption of compound feed per 1 egg 130.0 g and consumption of compound feed per 1 feeding day 110.8 g.
Hy-Line Brown showed higher intensity of laying (88,0 %, respectively
85,2 %), laying at the initial state 26.7 eggs, respectively 26.1 eggs, lower consumption of compound feed 128.7 g, respectively 133.2 g. Hy-Line White showed a statistically significant higher proportion of eggs included in the first quality (97.3%, respectively 85.4%), statistically significant lower mortality (0.49% and 1.51%) and statistically significantly lower consumption mixtures per 1 egg (100.7, respectively 114.9 g). | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-12 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |