dc.contributor.advisor | Skořepa, Ladislav | |
dc.contributor.author | Nováková, Karolína | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:37:07Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:37:07Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35603 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou část. Předmětem bakalářské práce teoretické části je vymezení základních pojmů, teoretické poznatky. Popis rozdílů mezi biopotravinami a konvenčními potravinami. Dále ekologické zemědělství, marketing biopotravin, historie trhu s biopotravinami, zavedené označování biopotravin, marketing jako takový, marketingový mix a proces nákupního chování spotřebitele.
Praktická část se zaměřuje na představení uskutečněného marketingového výzkumu dotazníkového šetření a analýzu získaných informací. Dále posouzení dvanácti vybraných vzorků biopotravin dostupných na regionálním trhu v Jihočeském kraji a roz-hovor s majitelem českobudějovického obchodu s biopotravinami - Zdravá spižírna. V neposlední řadě návrh marketingové strategie pro vybranou řadu biopotravin formou pěstování vhodného vztahu k biopotravinám od ranného školního věku přes hlavní zjištěnou spotřebitelskou skupinu. Strategie pro šíření spotřeby bioproduktů. Na závěr jsou shrnuty výsledky analýzy a praktického výzkumu. Doporučení pro spotřebitele, distributory a marketing. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | regionální trh | cze |
dc.subject | marketing | cze |
dc.subject | marketingový výzkum | cze |
dc.subject | rozhovor | cze |
dc.subject | bioprodukty | cze |
dc.subject | strategie | cze |
dc.subject | organic food | eng |
dc.subject | regional market | eng |
dc.subject | marketing | eng |
dc.subject | marketing research | eng |
dc.subject | interview | eng |
dc.subject | bio products | eng |
dc.subject | strategy | eng |
dc.title | Biopotraviny na regionálním trhu | cze |
dc.title.alternative | Organic food on the regional market | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 49818 | |
dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis is divided to two parts theoretical and practical part. Main object of theoretical thesis is definition of basic concepts and theoretical knowledge. Description of the differences between organic food and conventional food. This thesis also inc-ludes ecological agriculture, marketing of organic food, history of the market with organic food, established labeling of organic food, marketing as itself, marketing mix and process of the consumer behavior.
Main object of practical thesis is focused on performace of carried out market research survey and analysis of the gained information. Practical thesis also includdes assessment of the twelve selected samples of organic food, which are available on regional market in south Bohemian region and interview with owner of organic food shop "Zdravá spižírna" in České Budějovice. Finally, a draft marketing strategy for a selected range of organic food through the cultivation of suitable relation to organic food from early school age through the main findings of a consumer group. Strategy for spreading the consumption of organic products. In the end of the thesis there is a summary of results of analysis and practical research. Recommendations for consumers, distributors and marketing. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-08 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Pozemkové úpravy a převody nemovitostí | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělská specializace | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |