Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorSkořepa, Ladislav
dc.contributor.authorNováková, Karolína
dc.date.accessioned2021-12-09T07:37:07Z
dc.date.available2021-12-09T07:37:07Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35603
dc.description.abstractBakalářská práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou část. Předmětem bakalářské práce teoretické části je vymezení základních pojmů, teoretické poznatky. Popis rozdílů mezi biopotravinami a konvenčními potravinami. Dále ekologické zemědělství, marketing biopotravin, historie trhu s biopotravinami, zavedené označování biopotravin, marketing jako takový, marketingový mix a proces nákupního chování spotřebitele. Praktická část se zaměřuje na představení uskutečněného marketingového výzkumu dotazníkového šetření a analýzu získaných informací. Dále posouzení dvanácti vybraných vzorků biopotravin dostupných na regionálním trhu v Jihočeském kraji a roz-hovor s majitelem českobudějovického obchodu s biopotravinami - Zdravá spižírna. V neposlední řadě návrh marketingové strategie pro vybranou řadu biopotravin formou pěstování vhodného vztahu k biopotravinám od ranného školního věku přes hlavní zjištěnou spotřebitelskou skupinu. Strategie pro šíření spotřeby bioproduktů. Na závěr jsou shrnuty výsledky analýzy a praktického výzkumu. Doporučení pro spotřebitele, distributory a marketing.cze
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectregionální trhcze
dc.subjectmarketingcze
dc.subjectmarketingový výzkumcze
dc.subjectrozhovorcze
dc.subjectbioproduktycze
dc.subjectstrategiecze
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectregional marketeng
dc.subjectmarketingeng
dc.subjectmarketing researcheng
dc.subjectintervieweng
dc.subjectbio productseng
dc.subjectstrategyeng
dc.titleBiopotraviny na regionálním trhucze
dc.title.alternativeOrganic food on the regional marketeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag49818
dc.description.abstract-translatedBachelor thesis is divided to two parts theoretical and practical part. Main object of theoretical thesis is definition of basic concepts and theoretical knowledge. Description of the differences between organic food and conventional food. This thesis also inc-ludes ecological agriculture, marketing of organic food, history of the market with organic food, established labeling of organic food, marketing as itself, marketing mix and process of the consumer behavior. Main object of practical thesis is focused on performace of carried out market research survey and analysis of the gained information. Practical thesis also includdes assessment of the twelve selected samples of organic food, which are available on regional market in south Bohemian region and interview with owner of organic food shop "Zdravá spižírna" in České Budějovice. Finally, a draft marketing strategy for a selected range of organic food through the cultivation of suitable relation to organic food from early school age through the main findings of a consumer group. Strategy for spreading the consumption of organic products. In the end of the thesis there is a summary of results of analysis and practical research. Recommendations for consumers, distributors and marketing.eng
dc.date.accepted2017-06-08
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplinePozemkové úpravy a převody nemovitostícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělská specializacecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam