dc.contributor.advisor | Jirotková, Dana | |
dc.contributor.author | Kadlecová, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:36:59Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:36:59Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35594 | |
dc.description.abstract | Tato práce je zaměřena na analýzu základních složek v prsní svalovině kuřat z volného a konvenčního chovu. Maso z volného chovu zastupuje farma Loužná, maso z konvenčního chovu drůbežárna Klatovy. Cílem práce bylo zjistit obsah vody, tuku, bílkovin a kolagenu pomocí metody NIR. V literárním přehledu je vysvětlen rozdíl mezi jednotlivými chovy, dále různé vlivy na kvalitu masa a vady masa. V dalších kapitolách jsou zpracovány výsledky měření, které jsou dále porovnávány s poznatky z literatury. Závěr práce obsahuje shrnutí vše faktů. | cze |
dc.format | 45s. (64 086 znaků) | |
dc.format | 45s. (64 086 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | konvenční zemědělství | cze |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | volný chov | cze |
dc.subject | kuřecí maso | cze |
dc.subject | conventional agriculture | eng |
dc.subject | ecological agriculture | eng |
dc.subject | free range | eng |
dc.subject | chicken meat | eng |
dc.title | Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce | cze |
dc.title.alternative | Quality of poultry meat in related with production method | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 48029 | |
dc.description.abstract-translated | The bachelor thesis is focused on the analysis of the basic components of breast cutting from free-range and conventional breeding of chicken. The samples of free-range meat came from Loužná farm; the conventional samples came from poultry farm in Klatovy. The main aim of the thesis was to determine the water, fat, protein and collagen content in meat using NIR methods. The literature review explains differences between the ways of breeding, various effects on the quality of meat and meat defects. In next chapters, the results of the measurement compared to findings from the literature and food standards are presented. The conclusion contains a summary of all facts. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-02 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělství - Zpracování produktů | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |