Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorJirotková, Dana
dc.contributor.authorKadlecová, Lucie
dc.date.accessioned2021-12-09T07:36:59Z
dc.date.available2021-12-09T07:36:59Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35594
dc.description.abstractTato práce je zaměřena na analýzu základních složek v prsní svalovině kuřat z volného a konvenčního chovu. Maso z volného chovu zastupuje farma Loužná, maso z konvenčního chovu drůbežárna Klatovy. Cílem práce bylo zjistit obsah vody, tuku, bílkovin a kolagenu pomocí metody NIR. V literárním přehledu je vysvětlen rozdíl mezi jednotlivými chovy, dále různé vlivy na kvalitu masa a vady masa. V dalších kapitolách jsou zpracovány výsledky měření, které jsou dále porovnávány s poznatky z literatury. Závěr práce obsahuje shrnutí vše faktů.cze
dc.format45s. (64 086 znaků)
dc.format45s. (64 086 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkonvenční zemědělstvícze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectvolný chovcze
dc.subjectkuřecí masocze
dc.subjectconventional agricultureeng
dc.subjectecological agricultureeng
dc.subjectfree rangeeng
dc.subjectchicken meateng
dc.titleKvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkcecze
dc.title.alternativeQuality of poultry meat in related with production methodeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag48029
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis is focused on the analysis of the basic components of breast cutting from free-range and conventional breeding of chicken. The samples of free-range meat came from Loužná farm; the conventional samples came from poultry farm in Klatovy. The main aim of the thesis was to determine the water, fat, protein and collagen content in meat using NIR methods. The literature review explains differences between the ways of breeding, various effects on the quality of meat and meat defects. In next chapters, the results of the measurement compared to findings from the literature and food standards are presented. The conclusion contains a summary of all facts.eng
dc.date.accepted2017-06-02
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělství - Zpracování produktůcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam