dc.contributor.advisor | Smetana, Pavel | |
dc.contributor.author | Novák, Jan | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:36:57Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:36:57Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35592 | |
dc.description.abstract | Cílem této bakalářské práce je rešeršní zpracování technologických možností, které jsou aplikovány při výrobě piva v průmyslových pivovarech a minipivovarech. Zhodnocen je také vývoj pivovarnictví v Olomouckém kraji po roce 1990, vývojové trendy a postavení minipivovarů a průmyslových pivovarů v této oblasti. Těžištěm práce je porovnání možností technologií v pivovarech s různou kapacitou výroby. Rozebírány jsou především technologie a biotechnologie přípravy mladiny, kvasného procesu a finálních úprav piva. | cze |
dc.format | 67 s. | |
dc.format | 67 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | technologie | cze |
dc.subject | minipivovar | cze |
dc.subject | pivo | cze |
dc.subject | průmyslový pivovar | cze |
dc.subject | výroba | cze |
dc.subject | kvašení | cze |
dc.subject | filtrace | cze |
dc.subject | pasterace | cze |
dc.subject | HGB | cze |
dc.subject | technology | eng |
dc.subject | microbrewery | eng |
dc.subject | beer | eng |
dc.subject | industrial brewery | eng |
dc.subject | production | eng |
dc.subject | fermentation | eng |
dc.subject | filtration | eng |
dc.subject | pasteurization | eng |
dc.subject | HGB | eng |
dc.title | Rozdíly v technologiích výroby piva v průmyslových pivovarech a minipivovarech v České republice a jejich vývoj v Olomouckém kraji po roce 1990 | cze |
dc.title.alternative | Differences in beer production technologies in industrial breweries and microbreweries in the Czech Republic and their development in the Olomouc region after 1990 | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 47982 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of this bachelor thesis is a retrieval processing of technology options that are applied in the production of beer in industrial breweries and microbreweries. The development of brewing in the Olomouc region after 1990 is also included in this thesis as well as development trends and status of microbreweries and industrial breweries in the area. The work is focused on comparing the possibilities of technologies in breweries with different production capacity. Discussed are mainly technologies and biotechnologies of preparation of wort, fermentation and finishing beer. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-06 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zemědělské biotechnologie - Rostlinné | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |