dc.contributor.advisor | Moudrý, Jan, st. | |
dc.contributor.author | Neumayerová, Eliška | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:36:34Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:36:34Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35562 | |
dc.description.abstract | Ve své práci jsem se zaměřila na možnosti a překážky zavádění biopotravin do školních stravovacích zařízení a na zjištění spokojenosti strávníků. V teoretické části je popsán rozsah a struktura ekologického zemědělství, produkce, distribuce a užití bioproduktů v České republice a v regionu Klatovsko. Je kladen důraz na spotřebu biopotravin, způsoby jejich prodeje a na nabízený sortiment. Dále jsou zde zmíněny faktory a prostředky, které ovlivňují využití biopotravin ve stravovacích zařízeních.
V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření ve vybraných školních stravovacích zařízeních a školách na Klatovsku. Byly sledovány názory žáků základních škol a středních škol na stravovací zařízení, pestrost nabídky jídel, přístup zaměstnanců nebo na případné nedostatky, které by se měly zlepšit. U zaměstnanců stravovacích zařízení se zjišťovalo využití místní produkce, biopotravin a sezónních potravin v jídelníčcích. | cze |
dc.format | 66 s. (71 124 znaků) | |
dc.format | 66 s. (71 124 znaků) | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | biopotraviny | cze |
dc.subject | ekologické zemědělství | cze |
dc.subject | školní stravování | cze |
dc.subject | distribuce | cze |
dc.subject | organic food | eng |
dc.subject | organic agriculture | eng |
dc.subject | school meals | eng |
dc.subject | distribution | eng |
dc.title | Možnosti a překážky zavádění biopotravin do školního stravování na Klatovsku | cze |
dc.title.alternative | Opportunities and barriers implementing organic food in school meals on Klatovsko | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 46508 | |
dc.description.abstract-translated | In my work I focused on opportunities and barriers to the introduction of organic food in school catering facilities and finding satisfaction diners. The theoretical part describes the scope and structure of organic farming, production, distribution and use of organic products in the Czech Republic and in the region Klatovsko. The emphasis is on organic food consumption, ways of their sales and the offered range. Further, are mention the factors and agents that affect the use of organic food in catering establishments.
In the practical part was carried out a survey in selected school canteens and schools at Klatovsko. In the work were observe view of students elementary abd secondary schools on catering, diversity of dishes, employee access or weaknesses which should be improved. For employees of catering equipment was checked usage of local produce, organic and seasonal food in the menus. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-06 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zemědělství | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |