Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorMoudrý, Jan, st.
dc.contributor.authorNeumayerová, Eliška
dc.date.accessioned2021-12-09T07:36:34Z
dc.date.available2021-12-09T07:36:34Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35562
dc.description.abstractVe své práci jsem se zaměřila na možnosti a překážky zavádění biopotravin do školních stravovacích zařízení a na zjištění spokojenosti strávníků. V teoretické části je popsán rozsah a struktura ekologického zemědělství, produkce, distribuce a užití bioproduktů v České republice a v regionu Klatovsko. Je kladen důraz na spotřebu biopotravin, způsoby jejich prodeje a na nabízený sortiment. Dále jsou zde zmíněny faktory a prostředky, které ovlivňují využití biopotravin ve stravovacích zařízeních. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření ve vybraných školních stravovacích zařízeních a školách na Klatovsku. Byly sledovány názory žáků základních škol a středních škol na stravovací zařízení, pestrost nabídky jídel, přístup zaměstnanců nebo na případné nedostatky, které by se měly zlepšit. U zaměstnanců stravovacích zařízení se zjišťovalo využití místní produkce, biopotravin a sezónních potravin v jídelníčcích.cze
dc.format66 s. (71 124 znaků)
dc.format66 s. (71 124 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectbiopotravinycze
dc.subjectekologické zemědělstvícze
dc.subjectškolní stravovánícze
dc.subjectdistribucecze
dc.subjectorganic foodeng
dc.subjectorganic agricultureeng
dc.subjectschool mealseng
dc.subjectdistributioneng
dc.titleMožnosti a překážky zavádění biopotravin do školního stravování na Klatovskucze
dc.title.alternativeOpportunities and barriers implementing organic food in school meals on Klatovskoeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag46508
dc.description.abstract-translatedIn my work I focused on opportunities and barriers to the introduction of organic food in school catering facilities and finding satisfaction diners. The theoretical part describes the scope and structure of organic farming, production, distribution and use of organic products in the Czech Republic and in the region Klatovsko. The emphasis is on organic food consumption, ways of their sales and the offered range. Further, are mention the factors and agents that affect the use of organic food in catering establishments. In the practical part was carried out a survey in selected school canteens and schools at Klatovsko. In the work were observe view of students elementary abd secondary schools on catering, diversity of dishes, employee access or weaknesses which should be improved. For employees of catering equipment was checked usage of local produce, organic and seasonal food in the menus.eng
dc.date.accepted2017-06-06
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineTrvale udržitelné systémy hospodaření v krajiněcze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam