dc.contributor.advisor | Voříšková, Jarmila | |
dc.contributor.author | Klečáková, Martina | |
dc.date.accessioned | 2021-12-09T07:36:20Z | |
dc.date.available | 2021-12-09T07:36:20Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-04-21 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35542 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce bylo porovnat masnou užitkovost u králíků plemene český strakáč chovaných v různých typech ustájení. Jedna skupina králíků byla chovaná venku v boudách s výběhem a druhá v klasické kryté králíkárně.
Sledováno bylo celkem 38 králíků z toho 19 venku a 19 v králíkárně.
Mezi králíky v králíkárně a venku nebyl rozdíl v délce výkrmu (141,47 dne respektive 142,32 dne) a dosaženou živou hmotností před porážkou (2,62 kg respektive 2,61 kg). Naopak u ostatních ukazatelů byl rozdíl vysoce významný, např. mezi hmotností jatečně opracovaného těla, kdy králíci venku měli nižší hmotnost (1,70 kg) než v králíkárně (1,78 kg). Příznivější byly výsledky u králíků chovaných v králíkárně. Při sledování ukazatelů masné užitkovosti dle pohlaví byl zjištěn vysoce významný rozdíl (P 0,001) pouze u délky výkrmu. Doba výkrmu byla u samců kratší (140,05 dne) než u samic (144,06 dne). Nevýznamný byl i v živé hmotnosti. Ostatní ukazatele byly příznivější pro samce. | cze |
dc.format | 48 s. | |
dc.format | 48 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | králík | cze |
dc.subject | český strakáč | cze |
dc.subject | masná užitkovost | cze |
dc.subject | ustájení | cze |
dc.subject | rabbit | eng |
dc.subject | Czech piebald | eng |
dc.subject | meat production | eng |
dc.subject | housing | eng |
dc.title | Analýza masné užitkovosti u plemene Český strakáč | cze |
dc.title.alternative | Meat efficiency analysis of the Czech piebald breed | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 46325 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the bachelor thesis was to compare the meat performance in rabbits of the Czech piebald breed kept in different types of housing. One group of rabbits was kept outdoors in the huts with a range and the other in a classic covered hutch. A total of 38 rabbits were monitored, 19 of them outdoors and 19 in the hutch. There was no difference in the length of fattening between the rabbits in the hutch and the outdoor (141.47 or 142.32 days) and in the live weight before slaughter (2.62 kg or 2.61 kg). On the other hand, the difference was very significant in other indicators, e.g. between the weight of the carcass, where the rabbits outside had lower weight (1.70 kg) than rabbits in the huts (1.78 kg). The results were more favourable for rabbits reared in hutch. When monitoring the meat performance indicators by sex, a very significant difference (P 0.001) was found only for the length of fattening. The fattening time for males was shorter (140.05 days) than for females (144.06 days). It was also insignificant for live weight. Other indicators were more favourable for males. | eng |
dc.date.accepted | 2017-06-05 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |