Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorVoříšková, Jarmila
dc.contributor.authorKlečáková, Martina
dc.date.accessioned2021-12-09T07:36:20Z
dc.date.available2021-12-09T07:36:20Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35542
dc.description.abstractCílem bakalářské práce bylo porovnat masnou užitkovost u králíků plemene český strakáč chovaných v různých typech ustájení. Jedna skupina králíků byla chovaná venku v boudách s výběhem a druhá v klasické kryté králíkárně. Sledováno bylo celkem 38 králíků z toho 19 venku a 19 v králíkárně. Mezi králíky v králíkárně a venku nebyl rozdíl v délce výkrmu (141,47 dne respektive 142,32 dne) a dosaženou živou hmotností před porážkou (2,62 kg respektive 2,61 kg). Naopak u ostatních ukazatelů byl rozdíl vysoce významný, např. mezi hmotností jatečně opracovaného těla, kdy králíci venku měli nižší hmotnost (1,70 kg) než v králíkárně (1,78 kg). Příznivější byly výsledky u králíků chovaných v králíkárně. Při sledování ukazatelů masné užitkovosti dle pohlaví byl zjištěn vysoce významný rozdíl (P 0,001) pouze u délky výkrmu. Doba výkrmu byla u samců kratší (140,05 dne) než u samic (144,06 dne). Nevýznamný byl i v živé hmotnosti. Ostatní ukazatele byly příznivější pro samce.cze
dc.format48 s.
dc.format48 s.
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectkrálíkcze
dc.subjectčeský strakáčcze
dc.subjectmasná užitkovostcze
dc.subjectustájenícze
dc.subjectrabbiteng
dc.subjectCzech piebaldeng
dc.subjectmeat productioneng
dc.subjecthousingeng
dc.titleAnalýza masné užitkovosti u plemene Český strakáčcze
dc.title.alternativeMeat efficiency analysis of the Czech piebald breedeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag46325
dc.description.abstract-translatedThe aim of the bachelor thesis was to compare the meat performance in rabbits of the Czech piebald breed kept in different types of housing. One group of rabbits was kept outdoors in the huts with a range and the other in a classic covered hutch. A total of 38 rabbits were monitored, 19 of them outdoors and 19 in the hutch. There was no difference in the length of fattening between the rabbits in the hutch and the outdoor (141.47 or 142.32 days) and in the live weight before slaughter (2.62 kg or 2.61 kg). On the other hand, the difference was very significant in other indicators, e.g. between the weight of the carcass, where the rabbits outside had lower weight (1.70 kg) than rabbits in the huts (1.78 kg). The results were more favourable for rabbits reared in hutch. When monitoring the meat performance indicators by sex, a very significant difference (P 0.001) was found only for the length of fattening. The fattening time for males was shorter (140.05 days) than for females (144.06 days). It was also insignificant for live weight. Other indicators were more favourable for males.eng
dc.date.accepted2017-06-05
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZootechnikacze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZootechnikacze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam