Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorCeljak, Ivo
dc.contributor.authorBelka, Daniel
dc.date.accessioned2021-12-09T07:35:58Z
dc.date.available2021-12-09T07:35:58Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-04-21
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/123456789/35497
dc.description.abstractS narůstající zemědělskou produkcí vzrůstá i důraz na zlepšování kvality ovzduší, která ovlivňuje nejen obyvatele v okolí farem, ale v globálním měřítku i klimatické změny. Tato práce se zabývá měřením pachových emisí ze zemědělské produkce prasat ve společnosti Ponědraž s.r.o. na farmě Ponědrážka. Měření proběhlo v předvýkrmu a porodně prasat. Pomocí dynamické olfaktometrie byl vyhodnocen emisní tok pachových látek do ovzduší a vypočtené hodnoty byli porovnány s referenčním dokumentem BREF. Stanovení koncentrace pachových látek dynamickou olfaktometrií bylo zpracováno dle normy ČSN EN 13725 a v porovnání s dokumentem BREF vyšly velmi nízké.cze
dc.format64 s. (86 810 znaků)
dc.format64 s. (86 810 znaků)
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectchov prasatcze
dc.subjectživotní prostředícze
dc.subjectemisecze
dc.subjectpachové látkycze
dc.subjectolfaktometrcze
dc.subjectpig productioneng
dc.subjectenvironmenteng
dc.subjectemissionseng
dc.subjectodourseng
dc.subjectolfactometereng
dc.titleMěření emisí pachových látek z intenzivního chovu prasatcze
dc.title.alternativeMeasurement of odor emissions from intensive pig farmingeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag45765
dc.description.abstract-translatedThe increasing agricultural production goes hand in hand with an increasing emphasis on the improvement of air quality, which affects not only the residents living in the close vicinity of farms, but also the world-wide climate change. The presented research focuses on the measurement of odour emissions with regard to the pig agricultural production of the Ponědraž s.r.o. company and their farm Ponědrážka. The measurement of emissions was carried out in the pre-fattening facility as well as in the farrowing house. The dynamic olfactometry served as a tool to determine the emission flow of odorous substances in the air and the detected values were compared with the BREF reference document. The determination of odour concentration with the use of dynamic olfactometry was conducted in accordance with the ČSN EN 13725 standard and the comparison with BREF revealed that the odour concentration values were considerably low.eng
dc.date.accepted2017-05-29
dc.description.departmentZemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineZemědělská technika: obchod, servis a službycze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Zemědělská fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programZemědělstvícze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam